Kometa rytíře nespálila

Kladno před plnými ochozy porazilo Kometu Brno 5:1 (0:0, 0:0, 5:1). 

Blíže k první brance zápasu měli domácí, pokud na led naskakoval Jágr. Ostatně, po soubojích ho musely bolet ledviny, kolikrát do těch míst od soupeře inkasoval... Útoky na opačném konci kluziště fantasticky, jak jinak, likvidoval Godla. 

Utkání se podle očekávání neslo v duchu souboje gólmanů Vejmelka vs. Godla. Ve druhém dějství více propotil dres brněnský strážce brány. V závěrečných minutách musel odolat Jágrovi a spol. v přesilovce pět na tři. Brno poprvé nedalo Kladnu gól ve druhé třetině.

V té poslední rytíři přidali na rychlosti. Hosté padali do střel, přiostřily se souboje. V jednom takovém si Jágr s Plekancem zkontrolovali chrániče... Kladno zvýšené tempo zúročilo po Stachově tečované nahrávce. Z té se puk nečekaně usadil v síti za Vejmelkou. Stach chvíli poté při početní převaze rytířů přihrál na gól Strnadovi. Snížení zařídil Plekanec. Nejprve zůstal po Jágrově doteku ležet a v přesilovce doťukl puk za Godlu. 

Poslední minuty duelu stály za to. Sudí pustili hru a fanoušci viděli výbornou extraligovou úroveň. V ní vymíchal obranu Komety O' Donnell a domácí si připnuli na tabuli výher po dlouhých rocích i brněnský skalp. Melka do prázdné klece a následně Strnad v přesilovce skóre kosmeticky upravili.

V neděli uvidíme Rytíře v televizi. Ve čtyři hodiny odpoledne rozehrají zápas v Mladé Boleslavi.

Branky a nahrávky: 48. Stach, 49. J. Strnad (Stach, T. Kaut), 58. O'Donnell, 59. Melka (O'Donnell, Lakos), 60. J. Strnad (Nash) – 53. Plekanec (Kucsera, Zaťovič)

Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Lakos, Kehar, Romančík, Barinka (A) – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Machač, J. Strnad (C) – Melka, T. Kaut (A), O'Donnell – Valský, Stach, Š. Bláha – Bílek.

HC Kometa Brno: Vejmelka (Čiliak) – O. Němec (A), Bartejs, Baranka, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec – Kucsera, Plekanec (A), Zaťovič (C) – M. Erat, Hruška, Orsava – Dočekal, Rákos, Kusko – L. Horký, Střondala, Plášek ml..

Diváci: 5 028

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí