Díky Godlovi nemuselo Kladno házet na led ručník

Kladenští Rytíři podlehli v Mladé Boleslavi tamním „Bruslařům“ 2:5 (0:2, 1:1, 1:2).

Oba týmy jezdily celý zápas nahoru dolů a gólmani se překonávali. Godla chytil minimálně jednou tolik tutovek domácích, než inkasoval branek. Domácí pronikali kladenskou obranou od druhé třetiny až příliš jednoduše. Nejednou se před Godlou objevil samotný hráč v bílém dresu, v horším případě dvojice domácích.
Na opačné straně kluziště se v dresu rytířů pokoušel zaujmout fanoušky ze Slavie vypůjčený útočník Šmerha. Ale lépe než útočníkům Kladna se dařilo obránci Austinovi. Ten svým jedenáctým gólem vykřesal v druhé třetině naději na bodový zisk. Neproměněné šance mrzely zvláště Bílka, Zikmunda, Kehara, Strnada či Redlicha po nastřelení brankové konstrukce. Po čtyřiceti minutách hry vedli domácí na střely 28:14. „Nesmíme je nechat jezdit samotné na brankáře. Kdyby tam nestál Denis, tak je to už deset a my můžeme hodit na led ručník,“ zlobil se po dvou periodách Barinka.
Deset puků nakonec v Godlově síti neskončilo. Kladno v posledním dějství přidalo na důrazu, ovšem domácí opět ujeli a nadvakrát Godlu překonali počtvrté. Jágr s Austinem ještě zvedli prapor Rytířů a snížili na přijatelný brankový rozdíl. Jágr se jedenáctou trefou v této sezoně vyrovnal kanadskému bekovi. Rytíři v závěru duelu sáhli po power play, a tak pátou branku v kladenské síti sledoval Godla ze střídačky.
Z boje o příčky zaručující play off vyšly v tomto kole lépe přímí soupeři Kladna. Olomouc vyhrála v Litvínově a posunula se místo Rytířů na desátou příčku. Na devátém i osmém místě mají Hradec Králové i Zlín před Kladem čtyřbodový náskok. Příští pátek hostí Rytíři hráče Vervy Litvínov (18.00 hod.).

 

Branky a nahrávky: 17. J. Stránský (Lunter), 19. Jeglič (Šťastný, Skalický), 21. Šťastný (Jeglič, Ševc), 49. Skalický (Zbořil, Klepiš), 58. Skalický – 38. Austin (Stach, Zikmund), 51. Jágr (Austin).
BK Mladá Boleslav: Peters (Haas) – Hrbas, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Klikorka – Skalický, Zbořil, Klepiš (A) – R. Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal.
Rytíři Kladno: Godla (Stahl) – Austin, Nash, Lakos, Kehar, Romančík, Barinka (A) – Melka, Zikmund, Jágr – Redlich, Machač, J. Strnad (C) – Šmerha, T. Kaut (A), O'Donnell – Bílek, Stach, Š. Bláha – O. Bláha.
Diváků: 4082.

Jan Murárik
Ilustrační foto: Jan Pavlíček, BK Mladá Boleslav


Počasí Kladno

Předpověď počasí