Tohle by měl být zápas jako řemen. Bitva o všechno. Kladenští Rytíři se dnes (18.00 hod.) střetnou s Vervou Litvínov.

Předposlední celek extraligové tabulky tento týden sáhl rázně do svého kádru a do Kladna tak míří „neznámý“ Litvínov. Sestavu Vervy opustili Jánošík, Kašpar a Mikúš, místo nich do ní přibyli bek či útočník Aliu, urostlý „Nigérijec“ se zkušenostmi z amerického hokeje, a z Plzně tým posílil bek Moravčík. „Není čas na zkoušení nových věcí, musíme bojovat,“ uvedl za litvínovskou kabinu Jakub Petružálek.

Rytíři prohráli v novém roce jen dvě utkání, Litvínov nevyhrál ani jednou, jeden bod má z duelu s Karlovými Vary. V tabulce jsou domácí na hraně postupu do play off a dnešní případné klopýtnutí by mohlo mít nepříjemné následky v podobě předčasného odchodu na dovolenou po základní části extraligy. 

Redakční tip pro sázkaře: Kladenský tým v posledních šesti domácích zápasech ani jednou Vervu neporazil a vsítil v nich maximálně dvě branky. Nejčastější výsledek byl 1:3. V uplynulých pěti zápasech padlo celkem minimálně pět branek. V nich Kladno ani jednou neprohrálo první třetinu, ale nevyhrálo ani jedinkrát v třetině druhé. Na více než čtyři góly v utkání je vypsán kurz 1,5:1. Výhra Kladna v úvodní třetině je hodnocena kurzem 2,48:1. Výhra hostů ve druhé třetině má kurz 3,18:1. Zajímavý kurz 7,11:1 je na remízu po základní hrací době a počet branek vyšší než pět.

Jan Murárik