Po delší době bude dnes večer (18.00 hod.) opět stát na ledě kladenského zimního stadionu při extraligovém utkání Rytířů. S číslem 45 na dresu rozhodčího nepřehlédněte kladenského rodáka Jiřího Ondráčka.

Jakou hrou se podle vás musí Kladno prezentovat, aby dnes porazilo Litvínov?
Hlavně aktivní hrou dopředu. Vzadu mají jistotu ve skvěle chytajícím Godlovi, takže by se podle mne měli zaměřit hlavně na soustavné útočení. Tlačit se co nejvíc do litvínovské brány. Na druhou stranu se rytíři musejí zbavit nešvaru v podobě časté hry v oslabení. Na to poslední dobou doplácejí. 

Může pozitivně nahrávat do kladenských karet hráčská čistka v kádru Vervy?
Bezesporu. Litvínov pro mě nepochopitelně pustil dva zkušené hráče, kteří patřili k tvůrcům hry. Noví hráči, kteří tým tento týden doplnili, ale ještě nehráli, se nemusejí tak rychle adaptovat na litvínovský styl. Kladno z toho může těžit. 

Očekáváte ostré střety na ledě, nebo spíše z pohledu sudího klidnou práci?
Ostré střety neočekávám. Bude to velmi bojovné utkání. V tomto období se rozhoduje, jak dopadne základní část extraligy a Kladno nesmí, pokud pomýšlí na play off, zvláště doma ztrácet body. Litvínov zase chce urvat body kdekoli, aby unikl ze sestupového pásma. Nad rámec obvyklé práce mohou vyčnívat buly útočníka Kauta nebo diskuze s litvínovskými beky (usmívá se).

Jan Murárik