Kladno s Litvínovem padlo

Kdyby Rytíři dnes vyhráli, byli teoreticky zachránění. Nestalo se. Kladno vs. Litvínov 3:5 (0:2, 1:1, 2:2).

Pořekadlo "Nedáš, dostaneš" se v Kladně naplnilo už v první třetině. Když Zikmundovu loženku zastavila Honzíkova lapačka, góly začaly padat na druhé straně. Prvnímu předcházela tyčka, pak šla Verva do čtyř a po dvou minutách oslabení vedla o dvě branky... 

Kladno šlo ve druhé části zápasu za snížením a právě na takové okamžiky má beka Austina. Stačilo, aby dostal puk do jízdy a zimákem mohly začít znít oslavné chorály. Hosté ale zbraně nesložili. Sudí pustili faul na Vampolu, chvíli nato poslali Litvínov do přesilovky a Godlovi propadl puk mezi betony. Druhá třetina pěkný hokej neukázala. Spíše úpornou dřinu od obou týmů. 

Jen začalo poslední dějství, stadion znovu hřměl. I když to vypadalo, že se Kanaďan Austin znovu trefil, branka byla připsána Zikmundovi. Jenomže Kladno vzápětí  trestuhodně darovalo hostům čtvrtý gól! S brankami se v těchto minutách roztrhl pytel. Vampola snížil a zároveň zaznamenal 100. gól Kladna v sezoně. Ten osmý v zápase ale vsítila Verva... 

V neděli (16.00 hod.) Rytíři přivítaji mnohem těžšího soupeře. Do Kladna míří Třinec.

Branky a nahrávky: 28. Austin (Zikmund), 41. Zikmund (Austin, Vampola), 44. Vampola (Melka) – 15. Jurčík (Trávníček), 16. Mahbod (M. Hanzl), 34. Gerhát (Petružálek, Moravčík), 42. F. Lukeš (M. Hanzl, Petružálek), 52. F. Lukeš (J. Říha, Petružálek)

Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Lakos, Kehar, Romančík, Barinka – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Machač, J. Strnad – Valský, Stach, Hovorka – Melka, T. Kaut, O'Donnell – Š. Bláha.

HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – Moravčík, J. Říha, Štich, Ščotka, T. Pavelka, Baránek, L. Doudera – F. Lukeš, V. Hübl, Petružálek – Jarůšek, M. Hanzl, Mahbod – Válek, Gerhát, Jánský – Trávníček, Jurčík, Zygmunt.

Diváci: 4748

Jan Murárik 


Počasí Kladno

Předpověď počasí