Kladno třinecké Oceláře neutavilo

Hokejoví Rytíři prohráli doma s Třincem 1:2 (0:2, 1:0, 0:0). 

Utkání se neslo v duchu připomenutí nedožitých sedmdesátin legendárního hokejisty i trenéra Ivana Hlinky. Každý extraligový tým si mohl v dnešním kole vybrat, kterou svou legendu bude mít pro tento okamžik na dresu. Rytíři zvolili Eduarda Nováka, mistra světa a několikanásobného mistra ligy. Třinečtí si dali na dres Radka Bonka, rovněž bývalého mistra světa. Po úvodní třetině se obě mužstva převlékla a hrané exkluzivní dresy poslala do dražby. 

Na ledě to pro rytíře v úvodní třetině byla jízda na kolotoči. "Doprčic, hrajte," ozývalo se často z tribun. A Kladno ne a ne se dostat do tempa. Oceláři v pohodovém tempu odskočili domácím o dva góly. Součet kladenských střel po periodě se zastavil na čísle 3...

Rytíři si o přestávce umyli hlavy a do druhé třetiny naskočili jako vyměnění. Možná se chtěli ukázat před hoolywoodskou filmovou hvězdou Orlandem Bloomem. Ten sledoval utkání vstoje mezi střídačkami. 

A viděl, jak skóre na straně domácích otevřel v přesilovce Austin. Ten měl do sirény další dva slušné pokusy, jednou Kváču vyplašil O' Donnell a pot na čele se třineckému golmanovi vyrojil po výpadech lajny Zikmund, Vampola, Jágr. Poměr střel po dvou periodách 17:30 z pohledu domácích.

Ale v porovnání s tím, co Kváča zažil v posledním dějství, to byla jen rozcvička. Jágr téměř neslezl z ledu. Ovšem čas plynul rychleji, než by si fanoušci Kladna přáli. Kromě kvanta neproměněných šancí může Kladno mrzet výkon v první třetině. 

V úterý uvidí Jágra a spol. Hradec Králové.

Branky a nahrávky: 25. Austin (Jágr, Zikmund) – 7. Galvinš (Martin Růžička), 10. Hrňa (M. Kovařčík, M. Doudera)

Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Barinka (A), Romančík – Jágr, Vampola, Zikmund – J. Strnad (C), Melka, Redlich – Hovorka, Machač, Valský – O'Donnell, T. Kaut (A), Š. Bláha – Stach.

HC Oceláři Třinec: Kváča (Štěpánek) – Zahradníček, M. Doudera, Galvinš, Haman, Gernát, Roth – Wolski, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Hrehorčák, Marcinko, M. Stránský – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (C), Polanský, Dravecký (A) – Hrňa.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí