Rozhodčí obrali Kladno o výhru

Rytíři podlehli Karlovým Varům v prodloužení 4:5 (1:1, 2:2, 1:1 - 0:1). O tři body za výhru v základní hrací době je připravil i neuznaný gól.

Jágr vymyslel, Zikmund zakončil. Nejhezčí akce první třetiny znamenala jen vyrovnání skóre. Karlovarští totiž nemínili mít s trápícími se Rytíři slitování. 

Majitel kladenského klubu poslal ve 14. minutě svůj tým do vedení. Rozhodčí situaci několik minut posuzovali. V nich gól uznali, aby ho za další nekonečné minuty odvolali. Posuďte po zhlédnutí záznamu na portálu hokej.cz oprávněnost jejich rozhodnutí. Před odchodem do kabin ještě zazvonila konstrukce kladenské brány.

Co si Jágr na ledě vezme do hlavy, od toho jej nikdo neodstaví. Druhý kladenský gól už mu sudí odepřít nemohli... Ovšem k doražení Energie nedošlo. Střely rytířů byly příliš slabé na to, aby pronikly za Novotného záda. To na opačném konci hřiště měl před Godlou osamocený Koblasa spoustu času na doražení střely. Skuhravý pak v početní převaze ukázal, že ví, jak se v Kladně trefit...

Kladno patnáct vteřin před druhou sirénou srovnalo Austinem při dvojnásobné přesilovce. Jenomže Vary znovu protestovaly, a tak se opět zkoumalo video. Tentokrát nenávratně branka platila...

Hokejoví experti apelují na rytíře, aby se vyvarovali zbytečných oslabení. Jedno takové potrestali hosté čtvrtým gólem. Domácí by nemuseli potřetí dotahovat. Skóre srovnal Kehar chytrým nahozením od modré. Prodloužení kladenským hráčům v téhle sezoně nejde, a tak se ze dvou bodů radovali hosté.

V suterénu extraligové tabulky pomohl Litvínov výhrou v Pardubicích všem týmům od jedenáctého místa dolů, tedy i Kladnu.

V neděli jedou Rytíři na led Vítkovic  (16.00 hod.). 

Branky a nahrávky: 13. Zikmund (Jágr), 28. Jágr (Vampola), 40. Austin (Vampola, Jágr), 49. Kehar (Lakos, J. Strnad) – 5. T. Rachůnek (Flek), 31. Koblasa (Graňák, Plutnar), 37. Skuhravý (M. Rohan), 43. Gríger (T. Rachůnek), 62. T. Rachůnek (Flek)

Rytíři Kladno: Godla (40.–41. Cikánek) – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Romančík, Barinka (A) – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Melka, J. Strnad (C) – O'Donnell, T. Kaut (A), Hovorka – Machač, Stach, Bílek – Š. Bláha.

HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Horák) – M. Rohan, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, D. Mikyska, Eminger, Šafář – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, Šik – Koblasa, Černoch, Kohout – M. Zabloudil, Skuhravý (C), Vondráček.

Jan Murárik 


Počasí Kladno

Předpověď počasí