Olomoučtí „Kohouti“ nejsou ve statistikách lepší než Kladno

Ve 45. extraligovém kole hostí dnes večer (18.00 hod.) v tabulce desátá Olomouc dvanácté kladenské Rytíře.

Hanáci, nebo-li „Kohouti“, v posledních čtyřech zápasech před domácím publikem třikrát vyhráli. Porazili Hradec Králové i Spartu s nulou, od Zlína dostali jeden gól a ztratili dva body s Vítkovicemi. Luxusní bilance. Na kontě vstřelených branek jim za tu dobu přibylo číslo třináct.
Ovšem v individuálních statistikách na tom Moravané nejsou o moc líp než Kladno. Jejich nejlepší střelec Lukáš Nahodil má na kontě stejně jako kladenský Brady Austin 14 gólů. Podobná je i úspěšnost gólmanů obou týmů v procentech. Austin se v kanadském bodování vyrovná nejproduktivnějšímu „kohoutovi“ Zbyňku Irglovi. Oba dosáhli 33 bodů. Rytíři mají úspěšnější přesilovky, Olomouc zase oslabení. „Určitě je pozitivní, že jsme vyhráli minulé dva zápasy, ale na nějaké série se nemůžeme dívat. Stále bojujeme o předkolo. Zápas s Kladnem potřebujeme zvládnout, abychom jim o další kousek utekli,“ říká domácí útočník Lukáš Klimek. Rytíři v sezoně přehráli Hanáky doma 4:3 v prodloužení, poté na severu Moravy vyhráli 3:1 a naposled doma s nimi prohráli znovu v prodloužení 3:4.
Redakční tip pro sázkaře: Kladnu se s Olomoucí daří, takže vsaďme dvojku na jejich výhru v kurzu 3,8:1. Na druhý tiket zkuste dát celkový počet branek v zápase. Na více než pět je vypsán kurz 2,08:1.

Jan Murárik
foto: Alena Zapletalová, HC Olomouc

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí