Jakub Strnad: Měl jsem virózu. Nic jiného za tím nehledejte!

V závěru extraligy se po hokejových městech šušká ledacos. Kolují v nich zaručené zprávy, proč ten a ten hráč nenastoupil, kdo zaručeně kam přestupuje. Kladno není výjimkou. Kdyby všechno byla pravda, tak půlka týmu už je dávno rozebraná. A podobné fámy se nesly nad absencí ve dvou zápasech kapitána Rytířů Jakuba Strnada. Rozezlen nad šuškandou vysvětlil, co bylo příčinou.

S týmem trénujete, makáte. Proč jste nehrál poslední dvě kola?
Štve mě, co si kdo dokáže vymyslet a šířit. Z týmu ani klubu nejsem vyřazený. Chytil jsem virózu a zvolil jsem radši pobyt v posteli, než riskování, že se z toho ještě dlouho nedostanu. Čekají nás důležitá utkání. Nerad bych chyběl. V pátek proti Pardubicím chci být stoprocentně fit. Taková je pravda o mně.

V pátek je to pro vás zápas sezony?
Všechny jsou teď zápasem sezony. I když Pardubice porazíme, tak nemáme zdaleka vyhráno, nebudeme po tom kole už zachránění.

Ale výhra by mnohé mohla nastartovat. Ostatně pak přijdou na řadu mnohem silnější týmy Plzně, Sparty, Brna a Mladé Boleslavi…
Já si myslím, že máme na to s nimi bodovat. S nimi dokážeme hrát vyrovnanou partii. Nevěřím, že z těch zápasů odejdeme bez bodů. Nad druhou stranu opravdu platí, že v extralize není slabých a silných mužstev. Třeba zrovna Pardubice nyní hrají jinak, než před koncem roku…

O Litvínovu nemluvě…
Končíme u nich sezonu a vím, že se nám v Litvínově dobře nehraje. Ale proč neukončit sérii utkání, které jsme s nimi nevyhráli, právě na jejich ledě (usmívá se)?

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí