Přestřelku v Plzni nepřežilo Kladno. Naděje ale nezemřela

Gólovou přestřelku v duelu Plzně s Kladnem po výsledku 8:5 (2:3, 1:0, 5:2) odnesli Rytíři. Naděje na udržení extraligy ale trvá. 

Ti museli vyhrát, aby udrželi krok s Litvínovem a Pardubicemi v boji o záchranu extraligy. A první třetinu v západních Čechách sehráli na výtečnou. Ze sedmi střeleckých pokusů dokázali třikrát skórovat! Po návratu z kabin úřadoval celé druhé dějství především brankář Godla. Domácí včetně Gulaše na něj vyslali šestnáct střel a prosadili se pouze jednou. Zato v poslední třetině se střelcům obě brány otevřely dokořán. Gulaš se sice prosadil, ale rytíři s indiány stále drželi nadějný nerozhodný výsledek. Jenomže nevydrželi s dechem až do konce. Plzeň pustili do vedení, a když sáhli po power play, hře bez brankáře, vzdali se početní převahy kvůli špatnému střídání. V té době už věděli, že Litvínov porazil Karlovy Vary. Pardubice s Libercem prohrály a před posledním Kladnem mají stále náskok tří bodů. Pro Jágrův tým to ve zbývajících čtyřech utkáních nemusí být neřešitelná záležitost.    
Rytíři se pokusí šňůru jedenácti zápasů bez výhry přerušit ve čtvrtek v domácím střetnutí s pražskou Spartou (18.00 hod.). 

Branky a nahrávky: 1. Kantner (Mertl, Gulaš), 11. Čerešňák (P. Zdráhal, Pulpán), 27. Kodýtek (Straka, Pulpán), 41. Gulaš (Kantner, Čerešňák), 49. Jánošík (Gulaš, Jank), 56. Pulpán (P. Zdráhal, Kodýtek), 57. L. Kaňák, 60. Kodýtek (Pour, Kantner) – 6. Š. Bláha (T. Kaut, Hajný), 10. Vampola, 18. O'Donnell (Austin), 42. J. Strnad (Machač, Melka), 48. Stach (Jágr, Zikmund).
HC Škoda Plzeň: Frodl (Tomáš Král) – Jank, Čerešňák, Pulpán (A), Jánošík, Vráblík, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Zdráhal, V. Němec, Rob – Straka, Kodýtek, Pour – Vracovský, Kolda, Heřman.
Rytíři Kladno: Godla (Stahl) – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Zelingr, Barinka (A), Zajíc – Zikmund, Stach, Jágr – Melka, Vampola, J. Strnad (C) – O'Donnell, Machač, Redlich – Š. Bláha, T. Kaut (A), Hajný.
Diváků: 7536 (vyprodáno).

Jan Murárik
Foto: HC Škoda Plzeň

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí