Svátek hokeje je tu. Do Kladna míří Sparta

Pro kladenské hokejisty je nyní každé extraligové kolo zápasem sezony či rovnou roku. Dnes navíc tenhle příměr okoření derby s pražskou Spartou (18.00 hod.).

Výhra Rytířů 8:4 v posledním duelu v Praze byla za poslední čtvrtstoletí nejvyšší na sparťanském ledě. Senzační výsledek jen utvrdil dojem, že Kladno má působení v nejvyšší soutěži pod kontrolou a je jen otázku času, kdy zaujme pevné místo v předkole play off.
Přesuňme se do současnosti. Zopakování výhry nad Pražany za tři body může kladenský tým odstartovat k původnímu sezonnímu cíly, záchrany v soutěži… Sparťané jsou favoritem utkání. Vyměnili trenéry a ten hlavní, Miloslav Hořava, zná rytíře jak své boty. Ovšem bude čelit odhodlání nechat na ledě život. „Sparta má tak kvalitní tým, že to pro nás bude problém, ať je tam jakýkoliv trenér. Na jejich zápasy jsme samozřejmě koukali a jsou tam vidět věci, které chce Miloš Hořava hrát. My víme, že to pro nás nebude jednoduché,“ vyjádřil se David Čermák na stránkách kladenského klubu.
Sparta je v tabulce čtvrtá s velkou šancí skončit po základní části soutěže na druhém místě. V play off, ve čtvrtfinále i v semifinále, by tak začínala sérii před domácím publikem, což je z ekonomického hlediska důležité.
Soupeři Kladna na cestě za záchranou extraligy mají v poměru s rytíři lepší vzájemný poměr zápasů. Pardubice zítra hostí Plzeň, Litvínov jede na led Zlína. Pro připomenutí - Dynamo má na Rytíře náskok tří a Verva pěti bodů. Do konce základní části zbývají čtyři kola.
Redakční tip pro sázkaře: Kladnu v poslední době nefungovala defenziva, ovšem směrem dopředu je schopné vsítit silným protivníkům i pět branek. Spartě to střílí. V posledních šesti vzájemných zápasech vsítila rytířům vždy nejméně čtyři góly. Zkuste proto sázku na více než sedm branek v zápase v kurzu 4,47:1.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí