Sparta na Kladno nestačila

Rytíři udělali výhrou nad Spartou 4:2 (1:1, 1:1, 2:0) důležitý krok k záchraně. 

Do sedmnácté minuty sparťané předváděli vyčpělý hokej. Rytíři hráli s favoritem rovnocennou partii a po zásluze byli odměněni Redlichovým pohotovým gólem. Jejich radost měla však jepičí život. Sparta po bleskovém kontru srovnala.  

Ovšem v nevýrazném výkonu pokračovala i v druhém dějství. Domácí byli stále aktivnější a hosty nepustili do tlaku na Godlu. A zřejmě ho tím ale "uspali". Druhý sparťanský gól si totiž zasunul do brány sám... Spoluhráči miláčka kladenského publika dlouho truchlit nenechali. V sestavě Jágr, O' Donnell, Zikmund, Vampola a Austin sehráli výtečně přesilovku a rázem bylo srovnáno. 

Kladno bylo hladovější po puku i v poslední třetině. Rytíři jakoby žrali led. Sparta oproti nim působila rekreačně. A k tomu je ještě vyučil Jágr. Objel s pukem bránu a klasicky po jágrovsku ho poslal kolem protější tyče do sítě. 

V závěrečných pěti minutách hráli hokej jak z partesu konečně i Pražané. Bylo na co koukat. Jenom oba gólmani své brány zavřeli, což bylo dobře pro domácí. Ti po hrůzné sérii porážek zabrali za pět minut dvanáct! 

V pátek se zraky fanoušků Kladna upřou do Pardubic, kde se Dynamo utká s Plzní. V neděli jede Kladno bojovat do Brna (15.00 hod.). 

Branky a nahrávky: 17. Redlich (O'Donnell, Machač), 37. Zikmund (Austin, Vampola), 52. Jágr (Machač, Redlich), 60. Lakos – 18. Buchtele (Forman, Pech), 29. Buchtele (Forman, Tomáš Dvořák)

Rytíři Kladno: Godla (Brízgala) – Nash, Austin, Lakos, Kehar, Barinka (A), Zelingr, Zajíc – Jágr, Stach, Zikmund – J. Strnad (C), Vampola, Melka – Redlich, Machač, O'Donnell – Hajný, T. Kaut (A), Š. Bláha.

HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Tomáš Dvořák, Jurčina, Košťálek, Poizl, Kalina, Blain – Rousek, Sukeľ, Řepík (C) – Buchtele (A), Pech (A), Forman – Říčka, Kudrna, V. Růžička – Dvořáček, Smejkal, Vitouch – Pšenička.

Diváci: 5 042

Jan Murárik 


Počasí Kladno

Předpověď počasí