Zopakuje dnes poslední Kladno v Brně výhru se Spartou? Přehrát Kometu bude však extra těžké. Domácí totiž potřebují body k jistotě šestky.

Pro připomenutí – Kladnu vítězství k záchraně zdaleka stačit nebude, ale je nutné. Jakákoli bodová ztráta a zisk Pardubic i Litvínova ještě víc přidusí Rytíře u dna tabulky. Dynamo dnes hraje v Třinci, Litvínov hostí Vítkovice.
V Brně potřebují body k jistotě šestého místa a tím i přímé účasti ve čtvrtfinále play off. Teoreticky má Kometa v závěrečném účtování šanci poskočit až na čtvrtou příčku. Z té by první kolo vyřazovací soutěže začínala doma. „Kvůli velké šňůře proher se Rytíři dostali tam, kde jsou. Jinak během sezóny hráli dobře, bojovali o desítku a tam jsem si právě myslel, že budou. Pořád se jim dařila držet, ale konec jim nevyšel. Je to překvapení a velká škoda, ale já věřím, že s tím ještě něco udělají,“ říká na webových stránkách Komety kladenský odchovanec Tomáš Plekanec. „Bohužel, nemáme to ve svých rukách. Musíme také spoléhat na klopýtnutí Pardubic i Litvínova,“ uvedl trenér Rytířů David Čermák.
Tip pro sázkaře: Kladno v Brně zřejmě zavře obranné pásmo a bude vyčkávat. Líbí se nám možnost tipovat remízu po první třetině a remízu na konci základní hrací doby v kurzu 8,75:1.

Jan Murárik
Foto: Rytíři Kladno