Kdo z trojice týmů Pardubice, Litvínov a Vítkovice dnes vyhraje, zachrání se! Rytíře snad udrží ve hře výhra nad Mladou Boleslaví (17.30 hod.). 

Pardubice, které za posledních jedenáct kol ztratily jen dva body, hrají doma se Spartou a bojovností Pražany jistě předčí. V Olomouci se představí Litvínov a ze všech ohrožených má na vítězství papírově nejhorší vyhlídky. To Vítkovice doma s Karlovými Vary mají cestu k záchraně o něco snazší. Vary jsou v předkole play off a můžou být unavené z cestování na sever Moravy.
Rozebírat sílu soupeře Kladna v tuto chvíli nemá význam. S rezervou Mladá Boleslav za Rytíři jistě nedorazí. Bruslařský klub má šanci zakončit základní část extraligy na druhém místě. To zaručuje velkou výhodu ve čtvrtfinálových i semifinálových bojích play off. Ovšem Rytíři hrají po jedenácti prohrách jak vyměnění. Když se jim večer podaří poprvé v sezoně vyhrát třetí zápas v řadě za tři body, můžou se v pátek soustředit na rozhodující utkání v Litvínově.
Redakční tip pro sázkaře: Výhra Kladna je v kurzu 1,65:1, prohra Litvínova 2,91:1, výhra Vítkovic 1,3:1 a výhra Pardubic 1,8:1. Celkový kurz: 11,23:1.

Jan Murárik