Tohle je finále základní části sezony, jak má být. V posledním kole se rozhoduje mezi třemi týmy o sestupu. Pro atraktivitu hokeje to je nejlepší, co se mohlo před play off stát.

Z pohledu kladenského rodáka, bývalého hráče Kladna a jeho fanouška se to ale nemuselo týkat nás… I když kluci třikrát za sebou porazili silné týmy a teď hrají s mužstvem ze spodku tabulky, řadím Litvínov v tuto chvíli k těm nejsilnějším. Oni nemůžou spekulovat, že v Brně nevyhrají Pardubice a pak jim s námi k záchraně stačí uhrát bod. Verva hraje před svými fanoušky, bude určitě vyprodáno, takže půjdou s námi po výhře za tři body.
A teď se dostanu k tomu, co v sobě sedmnáct let jako sportovec dusím. Tenkrát jsem byl na ledě při tom, kdy nás v posledním zápase Litvínov porazil o gól, a my šli do baráže. Nám stačila remíza, abychom se jí vyhnuli a nemuseli pak hrát s Libercem tu baráž. Jak víte, ta se nepovedla a rok jsme hráli první ligu. Ze sportovního hlediska to bylo v pořádku, že Litvínov nic nevypustil. Z kamarádského jim o nic nešlo… Takže dneska věřím, že se zachráníme a spadne Litvínov.

Jan Kruliš, hokejový expert