V sezoně se vrátil hrát extraligu do Kladna, ale v současné době pomáhá pražské Slavii v první hokejové lize. Souboj v Litvínově bude sledovat jako tisíce dalších v civilu.

V Kladně jste zažil dva pády. Před sedmnácti roky v posledním kole by Kladno před baráží zachránilo neprohrát s Litvínovem. Nepovedlo se… Teď je tu opět Litvínov. Co ve vás z té doby zůstalo?
Podrobně si ten zápas po tak dlouhé době nepamatuji. Vybavuje se mi jenom ten velký stres. Byl to nápor na psychiku. Důležité je nepropadat stresu ani panice a jít do takového utkání s hladnou hlavou. Co vím, tak Rytíři mají hlavy srovnané a na mě působí pozitivně. Žádný pesimismus jsem v mužstvu neviděl. Nesmí se nechat uchlácholit, když povedou. Ztráta koncentrace se nám vymstila, když jsme spadli před šesti roky. Tehdy jsme v rozhodujícím zápase vedli v Olomouci za chvíli o tři branky a stejně jsme prohráli… Na to pozor!

Čeká je dnes v Litvínově podle vás nějaké zvláštní prostředí s porovnáním s běžným extraligovým zápasem?
Čekám ze strany domácích zdržování, rolba se rozbije, něco nepůjde. Při hře litvínovští asi sáhnou po kouskování hry. Ze strany domácích fanoušků nic zvláštního nebo nesportovního nečekám. To bude v pohodě. Jistě, kluci musí počítat s tím, že na ně budou třeba bučet. Ale to je nerozhodí.

Řeknete nám tip na sestupujícího?
Kladno to nebude. Tipuji, že poslední zápas sezony nezvládnou Pardubice.

Vaše sezona pokračuje ve Slavii. Zůstanete po ní v Praze, nebo se vracíte do Kladna?
Tuhle otázku nyní neřeším. Pomůžu Slavii jak nejlépe umím a pak bych rád mluvil s Jaromírem Jágrem.

Jan Murárik