Petr Ton: O Brízgalu máme zájem

Má za sebou první sezonu na pozici sportovního manažera pražské Sparty. Odchovanec kladenského hokeje a legenda toho sparťanského Petr Ton řeší v klubu budoucnost ovlivněnou koronavirem. A dívá se přitom i do svého rodného klubu.

Jak je na tom Sparta s kádrem pro příští sezonu?
Na devadesát pět procent je stabilizovaný. Tento týden budeme s hráči řešit výši jejich smluv a rozpočtu celého klubu. V takové výši, jako dosud, ho příští sezonu zřejmě nebude možné naplnit.  Uvidíme, jak se situace vyvine.

V těch pěti procentech případných změn či doplnění kádru se promítají i hráči kladenských Rytířů?
Nechci v tuto chvíli říkat konkrétní jména. Ty zveřejníme, až skončí období stále platných smluv, tedy v květnu. Co se týče Rytířů, tak je všeobecně známé, že například o útočníky Machače, Zikmunda a Strnada je v extralize zájem.

Je známé, že Sparta řeší posty gólmanů. Máte už jasno?
Zájem jsme měli o Brízgalu, který mohl tvořit tandem s Machovským, ale Kladno na něj uplatnilo opci, tak zůstává u Rytířů. Tím ovšem náš zájem o Brízgalovy služby nekončí. S Kladnem chci jednat o jeho střídavých startech u nás. Adam sice klubově patří Spartě, ale není u nás pod smlouvou. Myslím, že bychom se s Rytíři mohli domluvit.

Jan Murárik
Foto: Sparta Praha

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí