Zdeněk Eichenmann: Prostor pro spolupráci s Rytíři tu je

Hrával za kladenské SONP a v současné době usedl na manažerskou pozici v PZ. Osobnost historie kladenského hokeje Zdeněk Eichenmann chce pomoct znovu v klubu vychovávat budoucí extraligové hráče.

Jste v PZ také jako trenér?
Ne, ne. V klubu působím v jeho vedení i jako manažer. A když je nebo bude zájem, rád vypomohu i na ledě.

Jakou máte vizi?
Udržet pro Kladno i druhý hokejový klub. V tom jsme stále v rámci Česka téměř ojedinělí. Na Kladensku je dost dětí, které chtějí hrát hokej a mohou si vybrat ze dvou možností v jednom místě! Mezi námi a Rytíři cítím zdravou sportovní konkurenci. Klub PZ existuje bezmála sedmdesát roků a věřím, že dalších sedmdesát fungovat bude. Jeho kvalita se díky dobrým trenérům neustále zvyšuje. Nepřišel jsem jako spasitel někam, kde by to nefungovalo.

Počítáte se spoluprací s Rytíři?
Prostor pro ni tu podle mého názoru je. Všichni bychom vzájemnou spolupráci měli směřovat k výchově kvalitních hráčů. Ti nekvalitnější by měli, co nejdříve to půjde, hrát v týmu dospělých a v Kladně se vyhrát. Za mé kariéry oba kluby fungovaly na vysoké úrovni a z jejich řad vyšlo mnoho reprezentantů. V současné době například za Rytíře nastupují Kehar s Jelínkem, což jsou odchovanci pézetky.

Roky trénujete v Rakousku. Pokračujete tam i v příští sezoně?
Počítám s tím, že po devíti dosavadních odtrénuji i desátou sezonu (směje se).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí