Rytíři rozebrali Havířov od A do Z

Hokejoví Rytíři Kladno si ve 4. kole Chance Ligy poradili s týmem AZ Havířov jednoznačně 5:1 (3:0, 0:0, 2:1).

 

Košarišťan si 59 minut pohlídal všechny možné úhly možné střelby soupeře a Plekanec jako vždy zařídil alespoň jeden kladenský gól. Z jeho přihrávky těžil při druhém zásahu domácího celku tentokrát Guman . O ten první se krásným sólem přes půlku hřiště postaral Melka. V devatenácté minutě to bylo už o tři branky pro modré. To velký kladenský talent Šapovaliv našel z otočky na kruhu Hlavu a ten se nemýlil. Druhé dějství bylo z pohledu fanoušků o ničem. Košarišťan se nemusel bát o čisté konto a na druhé straně si Stezka poradil i s početní převahou rytířů.
Poslední perioda přinesla jasnou převahu kladenského mužstva i další góly. Při tom čtvrtém v síti Stezky si Melka zkušeně počkal před odkrytou brankou na přihrávku a z ní pohodlně vsítil svůj druhý gól v utkání. Za necelou minutu si připsal druhý přesný zásah také Hlava. Gól mohl dát i Plekanec, leč svůj únik zakončil nad horní tyč zařízení. Minutu před poslední sirénou přišel Košarišťan o čisté konto.    
Rytíře nyní čekají dvě utkání na cizích hřištích. V sobotu hrají v Litoměřicích a ve středu v Porubě. Poté v sobotu hostí Jihlavu. Kladno po dnešním zápase je v tabulce na čtvrtém místě čtyři body za první Porubou.

Branky a nahrávky: 7. Melka (Račuk), 8. Guman (Plekanec, Hlava), 19. Hlava (Šapovaliv), 51. Melka (Pitule, Frye), 52. Hlava (Guman, Šapovaliv) – 60. Kotala (O. Procházka, Rašner).
Rytíři Kladno: Košarišťan (Brízgala) – Frye, Ticháček, Zelingr, L. Doudera, Štochl, Mikliš – Kubík, Plekanec (C), Š. Jelínek – Filip, Račuk (A), Melka (A) – Hajný, Pitule, Š. Bláha – Hlava, Šapovaliv, Guman. 
AZ Heimstaden Havířov: Stezka (Štipčák) – L. Rutar, Kachyňa, Rašner, Lytvynov, Chroboček, Ševěček, Kočí – Kotala (A), F. Seman, O. Procházka – Fridrich (C), Maruna, L. Bednář – Horváth, Mastič, Petriska – Doktor, Cihlář, D. Sklenář.

Jan Murárik

doudera
Lukáš Doudera po dlouhých letech navlékl kladenský dres


Počasí Kladno

Předpověď počasí