Pardubice zahájily spolupráci s Rytíři

Extraligové Pardubice poslaly do Kladna na hostování svého obránce a podle slov majitele východočeského klubu, jde o zahájení užší spolupráce mezi Rytíři a Dynamem.

Pokud ministerstvo zdravotnictví dá souhlas, že se první hokejová liga může začít hrát, mohli by v sobotu Rytíři představit alespoň na dálku novou posilu do obrany. Majitel klubu Jaromír Jágr si totiž dojel do Pardubic pro dalšího Rusa na beku.
Stepan Zakharchuk (33, 194 cm/104 kg), má za sebou kariéru v KHL (v Nižněkamsku mu po dopravní nehodě vypověděli smlouvu, poz. red.), ovšem podle vyjádření východočeského týmu od srpna nenabral kondici pro extraligu. Tu má získat při střídavém startu mezi pardubickým Dynamem a kladenskými Rytíři. Také prvoligové zápasy budou samozřejmě bez obecenstva, takže Rusa fandové Kladna uvidí na fotografiích a v přímých internetových přenosech. 
Z pardubického klubu se ozývá vážný zájem o spolupráci s Kladnem. Před sezonou měli Rytíři našlápnuto ke svazku s pražskou Spartou, leč ta dala přednost Sokolovu. „V brzké době oznámíme další postup. Nicméně hostováním Stěpana Zacharčuka jsme naše společné projekty odstartovali a nebudeme tím zdaleka končit,” uvedl pro server idens.cz majitel Dynama Petr Dědek.
Na sociálních sítích některých prvoligových klubů se objevují zaručené zprávy o zahájení soutěže v sobotu 21. listopadu. Na svazových portálech či sociální síti asociace klubů není o možném startu druhé nejvyšší soutěže ani čárka. Hlavní slovo budou mít hygienici a ministerstvo zdravotnictví. Otázkou je, kolik klubů si bude moct finančně dovolit platit množství testů na covid-19…

Jan Murárik
Foto: hcdynamo.cz

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí