Trenér Veber: Chceme v tabulce výš, takže Kladno musíme porazit

Před téměř třiceti roky patřil k oporám zadních řad extraligového Kladna. V současné době vede, dočasně, jako hlavní kouč i manažer pražskou Slavii. V rozhovoru pro Vaše Kladno přiznává, že na Kladno se pořád hodně těší.

Prý nechcete sedět najednou na manažerské a trenérské židli…
Neumím si představit, že bych obě práce dělal delší čas najednou. Usilovně sháníme trenéra nejen na dokončení sezony, ale i na tu další. Přiznávám ale, že mě trénování baví (usmívá se). Zvláště, když hrajeme se soupeřem, jako je Kladno. Na dnešní zápas se moc těším.

Přijíždí k vám rovnocenný protivník, nebo jasný favorit utkání?
Je to favorit celé první ligy. Mužstvo, které se popere o postup do extraligy. Podle toho, jak doplňují tým, tak tam jasně směřují. Hrají výborně. Mají velký pohyb, jsou silní na kotouči, jsou u nich šikovní hráči do kombinace, posílili v obraně. Pro naše mladé hráče bude zápas proti Jágrovi s Plekancem velká zkušenost.

Může se podle vás zopakovat vaše výhra v Kladně ze začátku sezony?
Dnes to bude úplně jiný zápas. U nás budou chybět Vampola s Bednářem, máme i další marody. Uvidíme, jak to kluci zvládnou.

Kosí vám sestavu covid?
Musím to zaklepat, zatím ne. Teď je klid.

Kam směřuje v této sezoně Slavia?
Náš cíl je play off! Do vyzařovací části se musíme dostat dobrými výsledky zápas od zápasu. Soutěž je hodně vyrovnaná a dvě tři výhry v řadě nás můžou zase dostat v tabulce tam, kde chceme být. A tu řadu výher načneme třeba už teď s Kladnem. Takže rytíře musíme porazit.

Jan Murárik
Foto: HC Slavia Praha

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí