Jágr ukázal cestu k prvnímu místu

Kladenští Rytíři zvítězili v Benátkách nad Jizerou 6:3 (3:0, 3:1, 0:2).

Kdo dal na naše doporučení a tipoval, že Kladno vsítí v první třetině dvě a více branek v kurzu 3,20:1, sledoval zbytek utkání v ještě větší pohodě, než by mu vytvořilo prosté vedení rytířů.
Skóre utkání otevřel majitel Rytířů a asistencí se podílel na druhé brance. V jedenácté minutě tak byli domácí prakticky rozebraní a utkání dostalo kladenské kontury. Domácí zkorigovali stav gólem v přesilové hře, ale na více pomýšlet nemohli. Rytíři si s třináctým týmem tabulky pohrávali, jak chtěli. Tři body měli v kapse a po dvou třetinách mohli na dálku fandit Ústí nad Labem, které hostilo Vrchlabí. Po dvou periodách nad ním svěřenci trenéra Macha vedli o branku.
V tu dobu byli Rytíři na prvním místě Chance ligy. A zůstali tam i po skončeí duelu v Benátkách. V Ústí v tu chvíli zápas ještě neskončil, ale domácí vedli nad lídrem tabulky už o dvě branky, aby nakonec vyhráli 3:0. Ve středu čeká rytíře doma odveta právě s Ústím nad Labem (18.00 hod.).

Branky a nahrávky: 23. Jiruš (Štibingr, Jansa), 43. Daniel Svoboda I (Jansa), 54. Štibingr (A. Dlouhý) – 3. Jágr (Machala), 11. Frye (Mikliš, Jágr), 13. Bílek (Filip, Hajný), 27. Račuk (Marosz), 37. Marosz (Mikliš, Štochl), 40. Mikliš (Machala, Plekanec).

HC Benátky nad Jizerou: Král (Žajdlík) – Štibingr, Šedivý, Kunst, Böhm, Kovář, Aubrecht, Cibulka – Pabiška, Čederle, Jiruš – Daniel Svoboda I, Jansa, A. Dlouhý – Šafařovský, Měchura, Wiencek – Putz, Strnad, Gajda.

Rytíři Kladno: Brízgala (Košarišťan) – Mikliš, Frye, Suchánek, Ticháček, Snuggerud, Zajíc, Štochl – Jágr, Plekanec, Machala – Račuk, Marosz, Guman – Melka, Kubík, Hlava – Bílek, Filip, Hajný.

Jan Murárik
Foto: rytirikladno.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí