Trenér Mach: Body potřebujeme stejně jako Kladno. Rytířům je zadarmo nedáme

V tomto roce jeho tým Kladno senzačně porazil. Trenér Ústí nad Labem a bývalý hráč Kladna Miroslav Mach ovšem upozorňuje, že to bylo doma, a že venku hrají o poznání hůř. Ovšem body prý odevzdat zadarmo nechtějí.

V čem jste tehdy byli lepší než Rytíři?
Doma hrajeme zvláště proti favoritům zodpovědně. Proti Kladnu se nám navíc povedl vstup do utkání. Hráli jsme opravdu výborně, zachytal nám gólman. Dnes opět k utkání přistoupíme s pokorou a třeba se nám něco zase povede. Kladno potřebuje body, my je chceme taky, takže v případě porážky je určitě neodevzdáme zadarmo.

Po Kladnu jste porazili první tým tabulky Vrchlabí. Proč takhle nehrajete častěji?
To si taky říkám (směje se). Bohužel, i když to hráčům vtloukáme do hlav, bohužel, asi jim to nedochází…

Hodnotíte u vás současnou sezonu ještě před zahájením play off jako úspěšnou?
V současné době bychom hráli předkolo play off. Na jakém místě budeme, až skončí základní část první ligy, nevíme. Sezonu si vyhodnotíme, až skončí. Když si zahrajeme vyřazovací část, budeme se sezonou spokojení, protože máme možná druhé nejmladší mužstvo z celé ligy. Ale i kdybychom do play off nepostoupili, tak nás tým nezklamal. Příští sezona bude hodně náročná. Sestupovat budou čtyři týmy, takže jen na mladících stavět nelze. Potřebujeme tři silné zkušené lajny a do čtvrté dáme mladíky.

Tuto sezonu se mládež v juniorském věku kvůli covidu vůbec neukázala. Je z čeho vybírat pro první tým?
Přesto několik našich juniorů v hledáčku máme a dáme jim šanci se do prvního mužstva dostat. K tomu spolupracujeme s extraligovou Mladou Boleslaví, která k nám pošle nějaké juniory. Juniory bych ještě neodepisoval.

Jan Murárik

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí