Poruba zlobila Rytíře jen dvě třetiny

Hokejoví Rytíři porazili ve druhém semifinálovém utkání play off Porubu 6:2 (1:1, 1:1, 4:0) a v sérii vedou 2:0. 

Rytíři v play off ještě nevyhráli úvodní třetinu. A ani dnes se jim nepodařilo tuhle nepříjemnou „tradici“ přerušit. Poruba se jako včera dostala do vedení a vzhledem k tomu, kolik šancí domácí zahodili, bylo jasné, že první třetina skončí pro rytíře v lepším případě remízou. O tu se tečí Fryeho nahození od modré postaral Machala, nejlepší střelec Kladna ve vyřazovací části sezony. 
A stejně jako včera šli hosté ve druhé třetině do vedení v přesilovce, tentokrát po Korkisakoskiho sólíčku. Machalovi se to pranic nelíbilo a po dvanácti minutách bombou z levého kruhu skóre srovnal. Byl to jeho sedmý přesný zásah do statistiky střelců play off. S Machalou si licenci na pokořování Poruby vystavil i Melka. Včera vsítil jednu branku, dnes dvě. Ve 53. minutě sáhli hosté po hře bez brankáře a dostali šestý gól z hole Kubíka. Ten se tak přidal ke svým dougólovým spoluhráčům.  
Na ledě Poruby se oba týmy střetnou v úterý a ve středu od 17.30 hodin.    

Branky a nahrávky: 17. Machala (Frye, Plekanec), 36. Machala (Jágr), 47. Melka (Marosz, Filip), 47. Kubík (Mikliš, Pitule), 51. Melka (Račuk, Pitule), 55. Kubík – 15. Endál (Adam Raška I), 24. Korkiakoski (Stloukal).
Rytíři Kladno: Košarišťan (Brízgala) – Frye, Mikliš, Snuggerud, V. Sorokin, Suchánek, S. Zacharčuk, Zelingr – Machala, Plekanec (C), Jágr (A) – Marosz, Filip, Račuk (A) – Kubík, Pitule, Melka – Guman, Machač, Š. Jelínek.
HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Slíž) – Teper, Žovinec, Urbanec, T. Voráček, Kozák (C), Szathmáry, Slavík – Špaček, Hudeček, Kanko – Hotěk, Toman, Endál (A) – Korkiakoski, Adam Raška I, Brodek – Sikora (A), T. Jáchym, Stloukal.

Jan Murárik
Foto: rytirikladno.cz

plochakino
Také dnes si zhruba stovka fanoušků ve vozidlech vychutnala v autokině Rytířů u Sletiště přímý přenos utkání


Počasí Kladno

Předpověď počasí