Jihlavu po prvním finále čekají sladké sny...

Hokejoví Rytíři mají za sebou vstup do finálové série o postup do extraligy. Na svém ledě podlehli jihlavské Dukle v prodloužení 3:4 (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1).

Domácí přitlačili na Duklu od prvních minut zápasu ovšem byli to hosté, kterým v první třtině vyletěli ruce nad hlavy k oslavě gólu. O to víc může rytíře tenhle přesný zásah mrzet, oč víc k němu sami přispěli. Mikliš ideálně nabil Brožovi, který z těžkého střeleckého úhlu jen nahodil puk na bránu. Košarišťan si ho vzápětí setřásl do brány… 
Vyrovnání si Kladno nechalo až na přesilovou hru v druhé třetině. Od vyhrané buly po perfektním rozebrání jihlavské čtveřice a dopravení puku do brány uplynulo šest vteřin! Rytíři potřebovali dvě minuty k tomu, aby Jelínek s Machačem svůj tým dovedli k vedení. Jenomže ke smůle rytířů také Dukla předvedla výtečnou kombinaci až do prázdné brány a srovnala. Než druhá siréna poslala týmy do kabin, trefili hosté tyč…
Držitelé šesti mistrovských titulů z éry československého hokeje v poslední periodě dokázali, že si na finále připravili několik řešení přesilových her. Do vedení je totiž v další početní převaze poslali nahrávající Frye a zakončující Plekanec. Kladenským fanouškům chvíli na to ztuhly úsměvy na tvářích. Pekr nabil Strejčkovi a ten Košarišťana překvapil bekhendovým nahozením. Strhnout vítězství na stranu domácích mohli Suchánek, Melka, Hlava, Kubík a Račuk. Puk pokaždé zůstal před brankovou čárou, a tak zápas pokračoval v prodloužení. 
V něm nejprve promáchl výhru Plekanec a po něm ji na druhé straně trefil Lichanec.

Branky a nahrávky: 32. Račuk (Melka, Marosz), 34. Machač (Š. Jelínek) – 16. Vítězslav Brož, 37. T. Havránek (Čachotský, Strejček), 50. Strejček (Pekr, Čachotský), 62. Lichanec (Bilčík, Strejček).

Rytíři Kladno: Košarišťan (Brízgala) – Frye, Mikliš, Snuggerud, V. Sorokin, Suchánek, S. Zacharčuk – Machala, Plekanec (C), Jágr (A) – Marosz, Filip, Račuk (A) – Melka, Pitule, Hlava – Š. Jelínek, Machač, Kubík – Bílek.

HC Dukla Jihlava: Žukov (Jan Brož) – D. Kolář (A), Bukač, Dundáček, Mareš, Bilčík, Strejček, A. Dvořák – T. Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský (C), Lichanec, T. Havránek – Jiránek, M. Zadražil, Pekr – Mácha, Čermák, Vítězslav Brož.

Jan Murárik
Foto: rytirikladno.cz

parking
Rytíři měli s autokinem výborný nápad. Zájem fanoušků sledovat přímý přenos z vozidla se stupňuje

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí