Kladno má v Jihlavě co napravovat!

Hokejoví Rytíři prohráli s Duklou Jihlava 1:4 (0:2, 1:1, 0:1) a ve finále play off Chance ligy prohrávají 0:2 na zápasy. Série se hraje na čtyři vítězné duely.

Trenéři „vyslyšeli“ volání fanoušků po úvodním duelu, vyměnili gólmany, ale moc si nepomohli. Brízgala pustil za svá záda ze čtyř gólů dva, na kterých má výrazný podíl. Jednu minelu předvedl i „neprůstřelný“ Žukov, když jej Jelínek překvapil střelou z těžkého úhlu. Rytíři se tak na chvíli vrátili do hry. Ovšem namísto vyrovnání se po třetí přesné střele radovali hosté. V závěrečné periodě si hráči v poli mohli ukroutit hlavy, když se divili, kudy Brízgalovi prošel počtvrté puk do brány. Aby prohra nešla jen na vrub gólmana, je nutné konstatovat, že při poměru střel na bránu 58:36 ve prospěch rytířů, jde porážka rovněž na vrub jejich neschopnosti vsítit více gólů než soupeř.   
V Jihlave se příští středu a čtvrtek uskuteční další dva zápasy finálové série. Pokud si v nich Dukla s Kladnem poradí, začnou práce na samotné střeše kladenského stadionu nečekaně dříve...

Branky a nahrávky: 26. Š. Jelínek (Kubík) – 5. Bukač (Pekr), 19. Pekr (Čachotský, Strejček), 39. Jiránek (M. Zadražil, Pekr), 50. T. Havránek.

Rytíři Kladno: Brízgala (Košarišťan) – Frye, Mikliš, Snuggerud, V. Sorokin, Suchánek, S. Zacharčuk – Machala, Plekanec (C), Jágr (A) – Marosz, Filip, Račuk (A) – Melka, Pitule, Hlava – Š. Jelínek, Machač, Kubík – Bílek.

HC Dukla Jihlava: Žukov (Jan Brož) – D. Kolář (A), Bukač, Dundáček, Mareš, Bilčík, Strejček, A. Dvořák – T. Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský (C), Lichanec, T. Havránek – Jiránek, M. Zadražil, Pekr – Chlubna, Čermák, Vítězslav Brož.

Jan Murárik
Foto: rytirikladno.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí