Vizitky zahraničních posil Rytířů věstí kvalitu

Rytíři v nové sezoně obléknou nový design dresů a poprvé ve své historii představí najednou takové množství hokejistů z amerického kontinentu. Kladenský klub na těchto transferech vydělá nejen herně, ale rovněž ekonomicky.

Důležitou osobou je gólman. Rytíři v současné době žádný přetlak v bráně nemají. Tudíž Landon Bow (na ústředním fotu první zleva) je první z budoucí neznámé dvojice či trojice brankářů v kladenském dresu. Rodilý Kanaďan v uplynulé sezoně patřil týmu NHL Dallas Stars, ze který odchytal celkem dva zápasy. Tenhle dvoumetrový gólman většinu kariéry trávil v AHL. Kladno je jeho první evropská štace. „Jsem nadšený, že se připojím k týmu, který díky svému úspěchu postoupil do extraligy. Na ten úspěch bych teď rád navázal,“ říká Landon Bow na videovizitce natočené pro kladenský klub.
Obránci s držením napravo jsou vzácným zbožím. Jednoho takového Rytíři ulovili na odpočinku. Z Kanady po roce nehraní přiletí na přípravu Jake Dotchin (27, druhý zleva). K němu do uvažované první pětky možná trenéři zařadí Coda Donagheye (25, na snímku třetí zprava). Pořízkem pro zjednání respektu u soupeře je dalším z kanadských rodáků obránců Kyle Wood (25).
V útoku budou fanoušci zvědaví na třicetiletého Kanaďana Daniela Ciampiniho (druhý zprava) sbírajícího zkušenosti v evropských ligách. Největší hvězdou z nových tváří není žádný rodák z Kanady, ale Američan Danny Kristo (31, na snímku třetí zleva), který jako forward pomohl Spojeným státům k bronzu na světovém šampionátu.
Každopádně rekordní počet hokejistů ze severní Ameriky v historii kladenského hokeje má kromě nadějí na dobré extraligové umístění také ekonomickou váhu. Jestliže se za přestupy v rámci českých hráčů na domácím trhu platí vysoké tabulkové částky, pak kladenský klub šel tímto stylem cestou výrazné úspory.

Jan Murárik
Fotokoláž: rytirikladno.cz

dres
V těchto dresech se rytíři budou snažit dobýt zpět slávu pro kladenský hokej


Počasí Kladno

Předpověď počasí