Bílí Tygři Liberec porazili kladenské Rytíře 3:2 (2:1, 0:1, 1:0).

Na severu Čech se hrál parádní hokej. A to se střetl druhý tým s posledním! Kdo předpokládal, že Kladno v Liberci jasně prohraje, nevycházel dvě třetiny z údivu. Ke zteči soupeřovi svatyně nezavelel nikdo jiný, než Jaromír Jágr. Vsítil nejenom další z gólů v české extralize, ale vlil do řad svých spoluhráčů potřebné sebevědomí.
Domácí celek nic neslevil ze svých papírových kvalit a za dvě třetiny hosty přestřílel v poměru 32:21. Na konci druhé periody mohli rytíři jít do vedení, ovšem jejich naděje zhatila branková konstrukce, o níž se puk zastavil. Aby to ovšem nevypadalo, že rytíři svého soupeře nepustili do vyložené šance, tak na vrub kladenské štěstěny jde několik okamžiků, kdy tygři nedopravili puk do prázdné brány...
Pro kladenské fanoušky možná začíná, i přes porážku, svítit světlo na konci tunelu beznaděje. Rytíři předvedli srdnatý výkon, což je před nedělním zápasem s Litvínovem velkým příslibem. V Chomutově se hraje netradičně od 13.30 hodin.

Branky a nahrávky: 4. Klepiš, 20. Birner (Derner, Filippi), 50. Filippi (Vitásek) – 12. Jágr (M. Beran), 34. Kristo (Plekanec, Hlava).
Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), Melancon, Vitásek, Rosandić, Derner, M. Ivan – Birner (A), Filippi, Ordoš – Záborský, Gríger, M. Zachar – Najman, Klepiš, Faško-Rudáš – Rychlovský, P. Jelínek (C), Šír – Klapka.
Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), Baránek, Donaghey, Wood, Suchánek, Nilsen – Hlava, Plekanec (C), Dvořáček – Kristo, Kubík (A), J. Strnad – Račuk, Pitule, Machala – M. Beran, Filip, Jágr.
Diváků: 5048.

Jan Murárik