Jágr dal 100. gól, přesto Rytíři nechali Energii všechny body

V šestém extraligovém kole podlehli kladenští Rytíři na ledě Karlových Varů Energii 4:7 (1:0, 1:5, 2:2).

Jaromír Jágr skóroval ve třetím zápase v řadě, vsítil svůj 100. gól v české nebo československé nejvyšší soutěži, ale z výhry se dnes neradoval. Přitom se jeho tým dostal díky Kubikově teči do vedení. Rytíři v úvodním dějství přežili oslabení 3:5. Ve druhé třetině se domácí trefili třikrát v prvních dvou minutách! Dva puky přitom za Bowa zapadly po tečích, třetí po Koblasově kličce do brány... O minutu později zazvonila za Bowem tyčka. V 31. minutě ujeli ve vlastním oslabení tři hráči Energie a zařídili čtvrtý gól. Jágr tečí sice snížil, leč Redlich se ve 40. minutě přesnou střelou připomněl svým bývalým spoluhráčům.
Zápas byl festivalem tečovaných branek. Tečí v závěrečném dějství skóroval také Plekanec. Energie mohla znovu jít do vedení o tři góly, ale proti byla opět branková konstrukce. Šestou branku vsítili domácí, jak jinak, ve vlastním oslabení... Rytíři při hře bez gólmana sice snížili, ovšem také při ní inkasovali. 
V pátek (18.00 hod.) sehraje Kladno zápas s Třincem, o dva dny později, v neděli, mají Rytíři na programu utkání se Zlínem. Tedy dvě utkání na domácím ledě v Chomutově ve třech dnech. Klub nabízí vstupenky od 140 do 220 korun respektive od 160 do 230 korun (na Třinec), v den utkání budou o dvacet korun dražší. 

Branky a nahrávky: 21. Flek (Parkkonen, T. Hanousek), 22. Kulich (O. Beránek), 22. Koblasa (Kohout, Miškář), 31. Pulpán (Kohout, O. Beránek), 40. Redlich (Vondráček, Kohout), 58. Vondráček (Kohout, Dlapa), 59. Plutnar – 11. Kubík (Donaghey, J. Strnad), 37. Jágr (Suchánek, Hlava), 44. Plekanec (Suchánek, Jágr), 59. Baránek (Wood, Jágr).
HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – Parkkonen, Plutnar, Dlapa, Pulpán (A), T. Havlín, T. Hanousek, M. Rohan – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek – Průžek, Kulich, O. Beránek – Koblasa, Miškář, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).
Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), Baránek, Donaghey, Wood, Suchánek (A), Nilsen – Hlava, Plekanec (C), Jágr – Kristo, Kubík, J. Strnad – Račuk, Filip, Dvořáček – M. Beran, Pitule, O. Bláha.

Jan Murárik
Ilustrační foto: rytirikladno


Počasí Kladno

Předpověď počasí