Rytíři Kladno vs. Berani Zlín 3:2 v. p. (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0). Podruhé za sebou potřebovalo Kladno k výhře více než šedesát zápasových minut. Dva body z duelu s posledním celkem tabulky se na cestě k zachování extraligy hodí. 

V úvodní periodě fanoušci v chomutovské aréně příliš vyložených šancí neviděli. Bylo jich pomálu, a tak jediným vzrušením se stalo trestné střílení na straně rytířů. Strnad v něm zopakoval úspěšné zakončení samostatného nájezdu proti Třinci.
A po dalších dvaceti minutách čisté herní doby se domácí radovali už z dvoubrankového vedení. Skóre navýšil Filip, který se ve vlastním oslabení utrhl a únik úspěšně zakončil. V poslední třetině Zlínským pomohlo střídání gólmanů. Začali totiž hrát jako polití živou vodou. Do deseti minut bylo vyrovnáno... Obě branky přitom padly do poloprázdné brány Kladna. A když Hlava po Plekancově nahození před koncem jen těsně minul bránu soupeře, utkání stejně jako to páteční s Třincem, šlo do prodloužení. V něm ze necelých pět minut rozhodl Wood.
Další utkání sehrají rytíři ve čtvrtek 30. září opět doma, tentokrát s Olomoucí (18.00 hod.).

Branky a nahrávky: 18. J. Strnad (TS), 39. Filip (Suchánek), 64. Wood (Hlava),  – 43. Hejcman (Šlahař, Trška), 50. Honejsek (Köhler, Trška)
Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), Donaghey, Suchánek (A), Wood, Nilsen, Funk – Hlava, Plekanec (C), Jágr – J. Strnad, Filip, Kristo – M. Beran, Račuk, Dvořáček – O. Bláha, Pitule, Hajný.
PSG Berani Zlín: Kašík (41. Huf) – M. Novotný, Trška, Žižka, Suhrada, Gazda, Hamrlík, Dluhoš – Kubiš (A), T. Mikúš, Fořt (C) – R. Veselý, Honejsek, Köhler (A) – Fryšara, Hejcman, Okál – Šlahař, P. Sedláček, Sebera.
Diváků: 1659.

Jan Murárik
Foto: rytirikladno.cz