Jágr s Plekancem zařídili Kladnu tři body

Rytíři Kladno vs. Energie Karlovy Vary 3:2 (1:2, 1:0, 1:0). Kladno sice v tabulce zůstává na čtrnáctém místě, ale na týmy před sebou, Vítkovice a Karlovy Vary, ztrácí již jen čtyři body.

Úvod první třetiny patřil Kladnu. Zikmund, jako pravá posila, otevřel skóre a Jágr mu ve svém 120. extraligovém utkání asistoval. Tím si zapsal celkově 150. extraligový bod. Domácí hráče to však nezabrzdilo a po siréně se odebrali do šaten s vedením. „Kladno se nám dařilo rozstřílet od modré a v tom chceme pokračovat,“ uvedl po úvodním dějství útočník Energie Ondřej Beránek.
Když už to ve druhé třetině vypadalo, že se soupeři do kabin rozjedou bez gólů, vzal si v útočném pásmu puk Kubík, objel bránu, nahodil si ho o gólmana a mazácky zakončil. „Zlepšili jsme pohyb, ale taky musíme proměňovat šance,“ konstatoval střelec Kladna.
Přání se mu splnilo. V poslední třetině si totiž vylepšil osobní statistiku Jágr, který po Plekancově přihrávce vsítil svůj sedmý gól sezony a celkově 65. extraligový. Kladno v téhle fázi duelu navíc zlepšilo pohyb po celém kluzišti. „Rytíři velice dobře brání střední pásmo,“ komentoval v televizním studiu hru svého rodného klubu Martin Procházka. Kladno už si vedení vzít nenechalo a oslavilo v domácím“ prostředí teprve třetí vítězství za tři body. 
V neděli zamíří rytíři na led Olomouce (17.00 hod.).

Branky a nahrávky: 3. Zikmund (Jágr, Dotchin), 34. A. Kubík, 47. Jágr (Plekanec) – 9. Plutnar, 12. O. Beránek (Hladonik)
Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – K. Wood, Kehar, Ticháček, Dotchin, Donaghey, Baránek – Zikmund, Plekanec, Ciampini – Hajný, Filip, Melka – A. Kubík, Jágr, Račuk – Hlava, Kristo, M. Beran.
HC Energie Karlovy Vary: Habal (Hamalčík) – Plutnar, Pulpán, Weinhold, Parkkonen, Dlapa, T. Havlín, Martin Rohan – Vondráček, O. Beránek, Flek – Koblasa, Kracík, Průžek – Redlich, T. Mikúš, Jiří Kulich – Šik, Hladonik, Osmík.
Diváků: 2213.

Jan Murárik
Foto: rytirikladno.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí