Kladno porazilo Olomouc fotbalovým výsledkem a odskočilo od Zlína!

Rytíři Kladno vs. Mora Olomouc 2:0 (01:0, 0:0, 1:0). Kladno se na předposledním místě vzdálilo od posledního Zlína na šest bodů. V tabulce třinácté Karlovy Vary drží před Rytíři náskok čtrnácti bodů. 

Zraněný Jágr na pozici jednoho z trenérů, bratři Procházkové přišli jako posily z Litoměřic, Babka dorazil z Prostějova. To jsou nové tváře, které mají pomoct rytířům získávat body k záchraně extraligy. K nim přibyl do sestavy kladenský odchovanec Ondřej Bláha z Ústí nad Labem.
V první třetině redaktor České televize potvrdil ze dvou zdrojů fyzické i verbální extempore útočníka Račuka, který se musel v minulých dnech pakovat z kladenské kabiny a fanoušci na tribuně transparentem potvrdili, že jim rozhodně Kladno u pr...e není!
V jedenácté minutě mohli slavit první gól zápasu z hole Indráka. Ten perfektně vymíchal tři protihráče a zpoza modré překvapil Konráda v bráně hostů. Tři minuty před druhou sirénou neproměnil Melka sólo, což byla jediná vyložená gólová šance rytířů v této periodě. Jestliže v minulém vzájemném duelu ohrožovala Olomouc rytíře především z přesilovek, pak za dvě třetiny dnešního střetnutí neseděl na trestné lavici jediný hráč! V závěru zápasu to byli domácí, kteří se jako první museli bránit v oslabení. Přežili ho a sami v poslední minutě skórovali do prázdné brány. Bow má první čisté konto v rytířském dresu. 
Další utkání sehraje Kladno příští pátek na ledě Pardubic (18.00 hod.).

Branky a nahrávky: 11. M. Indrák (Hlava, K. Wood), 60. Hlava.
Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Veber, Kehar, K. Wood, Ticháček, J. Suchánek (A), Babka, Funk – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – Melka, Zikmund, Pytlík – Kristo, M. Indrák, Ondřej Bláha – O. Procházka, Filip, Martin Procházka.
HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – T. Černý, Ondrušek (C), A. Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček – V. Tomeček, David Krejčí (A), J. Káňa – Klimek, J. Knotek (A), Kusko – Bambula, Navrátil, Olesz – Michal Kunc, Nahodil, Burian.

Jan Murárik
Foto: rytirikladno.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí