Dynamo Pardubice vs. Rytíři Kladno po prodloužení 4:3 (0:2, 1:0, 2:1 - 1:0). 

Bez bratří Procházků, zato s nováčkem Kuťákem. Rytíři míchají sestavou novými tvářemi každé kolo. Ale ať už hraje kdo chce, Kladno se v posledních zápasech výrazně zlepšilo v obraně. V utkání s Olomoucí trvalo téměř tři třetiny, než byl vyloučen kladenský hráč. V Pardubicích za dvě třetiny nasbírali rytíři jen dvě trestné minuty! K tomu majitel klubu Jaromír Jágr v týdnu poznamenal, že začal dbát, aby jeho spoluhráči v útoku zásadně nezvedali hole z ledu! A už po Olomouci si pochvaloval, že to byl jeden z důvodů, proč Moravany v Chomutově porazili... Zřejmě jeho kouzlo působí dál, o čemž svědčí bod z Pardubic, které letos ještě neprohrály! 
Kladno opět navýšilo náskok na poslední Zlín. Ten prohrál v Třinci a na rytíře ztrácí sedm bodů. Týmy v tabulce těsně nad kladenským klubem, Karlovy Vary a Litvínov, měly dnes zápasy kvůli covidu odložené. V neděli rytíři v Chomutově hostí Plzeň (16.00 hod.).

Branky a nahrávky:  25. T. Urban (Matýs), 52. Hecl (Paulovič, Blümel), 56. Blümel (A. Musil), 65. Košťálek – 16. A. Kubík (Plekanec, Hlava), 17. Filip (K. Wood, Ticháček), 50. M. Beran.
HC Dynamo Pardubice: Klouček (Frodl) – J. Mikuš (A), J. Zdráhal, D. Robertson, Košťálek, O. Vála, J. Kolář (A), T. Jelínek – Paulovič, Poulíček (C), O. Rohlík – R. Kousal, A. Musil, Camara – Hecl, Cienciala, Blümel – Matýs, Anděl, T. Urban.
Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), K. Wood, Ticháček, Babka, J. Suchánek (A), Baránek – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – Kristo, Kuťák, M. Beran – M. Indrák, Filip, Jágr.

Jan Murárik
Foto: Dynamo Pardubice