Jindřich Lidický: Musíme hráče motivovat, aby chtěli v Kladně zůstat

Trenér juniorského týmu kladenských Rytířů Jindřich Lidický stále se svým týmem v extralize zažívá spíše porážky než vítězství. Mládežníci jsou stále poslední a jen zázrak je zachrání od sestupu...

Je naděje, že juniorka v Kladně bude co nejdříve opět herně kvalitní?
Odešlo nám osm hráčů, šest útočníků dva obránci. To by během dvou sezon zamávalo s každým mančaftem. Naposled jsme neměli problém soutěž zachránit, letos nám zůstali kluci, kteří nikdy mužstvo netáhli jako hlavní opory. Záchranu tak nezvládá celý tým, nejenom jednotlivci. Nelze klukům upřít snaha, ale na záchranu to nestačí.

Jak řeší vaši soupeři potřebu udržet kvalitu?
Do zápasů častou cpou kluky z áček. Hodně zápasů jsme s nimi kvůli tomu prohráli. Jsem přesvědčený, že kdyby nám zůstali alespoň tři hráči z těch, co odešli, tak nám sestup nehrozil.

Co s tím problémem dál?
Musíme udělat všechno pro to, abychom co nejdříve postoupili zpátky do extraligy. Kdyby nám už nikdo neodešel a odchody se nekonaly taky u dorostu, tak naděje na návrat je veliká. Musíme hráče motivovat, aby chtěli v Kladně zůstat.

V minulých dnech jste byl u talentových zkoušek hokejistů, jež se ucházejí o studium na kladenském sportovním gymnáziu. Kolik jste jich zkoušel a co museli absolvovat?
Šestnáctka účastníků, z toho polovina byla z Kladna, musela absolvovat například bruslení s kotoučem, přesnost střelby, utkání na dvě branky.

Stalo se někdy, že někdo hokejovou zkouškou neprošel?
To se ještě nestalo a to jsem u talentovek zhruba deset roků. Bylo by divné, kdyby hokejista talentovou zkouškou neprošel (usmívá se).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí