Rytíři v Olomouci prohráli a baráž je zřejmě nemine

HC Olomouc vs. Rytíři Kladno 4:1 (1:0, 1:1, 3:0).

Litvínov dnes vyhrál v Brně a v tabulce se předposledním rytířům vzdálil o tři body. Nyní má před nimi na třinácté pozici náskok osmi bodů. Karlovy Vary na dvanáctém místě jsou před Kladnem devět bodů a mají zápas k dobru. Olomouc na jedenácté příčce dnešním vítězstvím rytíře prakticky od sebe setřásla. 
Kladno do konce základní části hraje s Pardubicemi, Plzní, Vítkovicemi, Mladou Boleslaví, Brnem a Spartou. Teoreticky může nahrát spousty bodů. Leč jak se zdá, Litvínov se probral s letargie a začal vyhrávat, to samé se dá říct o Karlových Varech. Předpokladem je, že si tato dvě mužstva své pozice před Kladnem uhlídají. 
Rytíře v tabulce dusí dvě nešťastné letošní prohry s posledním Zlínem. Kdyby v nich uhráli očekávaných šest bodů, mohli stále vážně pomýšlet na play off... I v dnešním utkání na severu Moravy byli po dlouhý čas lepším týmem. Ovšem doplatili na slabou produktivitu. Své si splnil Plekanec, ostatní zůstali za svými možnostmi a to včetně hry dozadu. Ta přitom v novém roce rytíře zdobila. 
Teoretická šance na setrvání v extralize bez nutnosti hrát baráž pro mužstvo kolem Jaromíra Jágra existuje. Rytíři však musí třeba již v příštím kole doma s Pardubicemi bodovat naplno (pátek, 18.00 hod.). 

Branky a nahrávky: 36. Klimek (Nahodil, T. Černý), 43. Švrček (David Krejčí), 45. Olesz (P. Kolouch, Řezníček), 59. Bambula – 24. Plekanec (M. Beran, Kehar)
HC Olomouc: Lukáš (Špunar) – T. Černý, Ondrušek (C), Dujsík, Švrček, Škůrek, Řezníček, Rašner – Nahodil, David Krejčí (A), Klimek – Bambula, J. Knotek (A), Kusko – Navrátil, P. Kolouch, Olesz – Michal Kunc, Lichanec, Burian.
Rytíři Kladno: Bow (Janus) – Dotchin (A), Arzamascev, K. Wood, Ticháček, J. Suchánek (A), Baránek, Kehar – Hlava, Plekanec (C), M. Beran – Pytlík, Zikmund, Melka – M. Indrák, A. Kubík, Jágr – Kuťák, Donaghey, Babka.
Diváci: 2 400.

Jan Murárik
Foto: HC Olomouc


Počasí Kladno

Předpověď počasí