Hejtmanka Pecková potvrdila, že Kladnu se zimákem nepomůže

Vedení Středočeského kraje v čele s hejtmankou Petrou Peckovou (STAN) potvrdilo, že se Kladno musí při rekonstrukci svého zimního stadionu obejít bez krajských peněz!

 

Nad tématem financování rekonstrukce kladenského zimního stadionu zasedli ke stolu primátor Kladna Milan Volf, jeho náměstek Přemysl Mužík (oba Volba pro Kladno), hejtmanka Petra Pecková (STAN) a majitel hokejového klubu Rytíři Kladno Jaromír Jágr. Jednání potvrdilo, že kraj projekt nepodpoří a prostředky na něj nemá.
„Vyjasnili jsme si pozice a podali si ruce. Ve vší slušnosti, míru a pokoji jsme si popovídali, ale k ničemu novému nedošli. Zimák dotáhneme bez kraje, což pro mě není žádné překvapení a přesně došlo na má slova. Na konci jednání jsem se spíše obával, že kraj ještě bude chtít půjčit peníze od města,“ shrnul s nadhledem průběh setkání Milan Volf, který inicioval společnou osobní schůzku poté, co upozornil na veřejně vyřčené a nenaplněné sliby o spolufinancování stadionu bývalou hejtmankou Jaroslavou Pokornou Jermanovou (ANO).
„Mrzí mě, že paní Jermanová nyní bagatelizuje svá předchozí vyjádření. Nechť je to pro každého ve významné funkci poučení, že jeho slova ovlivňují chod věcí a mají své důsledky, ať už byly vyřčeny před volbami nebo ne,“
 doplnil kladenský primátor.
Podle původních ujednání se měly na investici do stadionu v havarijním stavu podílet rovnoměrně s městem také kraj a stát. Celková cena rekonstrukce mezitím navíc vzrostla až k půl miliardě kvůli růstu cen ve stavebnictví i nepředvídatelným problémům se statikou při realizaci stavby. Město Kladno nyní čeká ještě na finální vyhodnocení žádosti o dotaci u Národní sportovní agentury (Výzva Nadregionální sportovní infrastruktura 2021).

Jan Murárik a Město Kladno


Počasí Kladno

Předpověď počasí