Rytíři Kladno vs. Sparta Praha 1:4 (0:2, 0:1, 1:1).

Kladenští hokejisté uzavřeli základní část extraligy sice porážkou, ale ve vypůjčeném azylu pražské O2 areny hráli také pro dobrou věc a ta se vydařila. Výtěžek z utkání, jak známo, putuje na pomoc ukrajinským uprchlíkům.
Rytíři v posledních dvou zápasech vsítili pouhý gól a jsou možná i z tohoto pohledu rádi, že je další mistrovské utkání čeká až 17. dubna neboli na Velikonoční neděli. Zhruba týden předtím se totiž dozvědí soupeře pro baráž.
Do ní se dostali i přesto, že v první desítce kanadského bodování extraligy mají Tomáše Plekance a ve dvacítce nejlepších střelců Adama Kubíka. V druhé desítce nejlepších gólmanů najdeme Landona Bowa. Tři největší opory však na přímou záchranu nejvyšší soutěže nestačily. 
Náš tip na soupeře v baráži: Vsetín. Když vyhraje play off první ligy a půjčí si stadion ve Zlíně, který má „přes kopec“, bude pro Kladno patrně nejméně příjemným soupeřem v boji o záchranu extraligové příslušnosti. 
Oba kluby spustily aukci hraných dresů z dnešního duelu. Rytíři do ní dali dres brankáře Bowa, dresy dvojice Jágr-Plekanec, dresy obránce Dotchina a nejlepšího střelce Kladna Adama Kubíka. Sparta ybrala dres Romana Horáka, Jana Buchteleho, Davida Němečka, Miroslava Formana a Filipa Chlapíka. Na dresech bude ukrajinská vlajka. Aukce na portálu SportovníAukce.cz končí v neděli 13. března v 17.20 hodin.

Branky a nahrávky: 54. Melka (M. Indrák) – 14. Vitouch (Tomášek, Chlapík), 18. Chlapík (Tomášek, R. Horák), 40. David Němeček (Z. Doležal, Chlapík)
Rytíři Kladno: Bow (21. Janus) – Kehar, Arzamascev, Ticháček, K. Wood, J. Suchánek (A), Baránek – A. Kubík, Plekanec (C), Hlava – Pytlík, Zikmund, Melka – Jágr, M. Indrák, M. Beran – Babka, Kuťák, Donaghey.
HC Sparta Praha: Machovský (21. J. Hudáček) – T. Pavelka (A), Tomáš Dvořák, David Němeček, M. Jandus, Mikliš, Jurčina – Buchtele, R. Horák, Šmerha – Chlapík (C), Vitouch, Tomášek – M. Forman (A), Prymula, Z. Doležal – J. Strnad, Stoljarov, Dvořáček.
Diváků: 14 512.

Jan Murárik
Foto: HC Sparta Praha