Anketa. Bývalí kladenští hokejisté tipují soupeře Rytířů v baráži

Kladenský hokej vychoval desítky skvělých hráčů. V naší anketě někteří z nich tipují, koho by Rytíři mohli dostat v baráži o extraligu (startuje 17. dubna).

V současné době to může být kdokoli z osmičky týmů první ligy, která dnes startuje čtvrtfinále play off: Litoměřice, Vsetín, Jihlava, Prostějov, Slavia Praha, Třebíč, Sokolov či Přerov.

Vladimír Kameš: To je těžký tip. Záleží na tom, jestli z první ligy chce vůbec někdo postoupit... Mně z toho výběru vychází Vsetín. Mají extraligové ambice, skvělé fanoušky. Ale dobře v základní části sezony hrála Třebíč a dobré jsou i Litoměřice. Jihlavu v baráži nevidím, ta si počká až na svůj nový stadion.
Jaroslav Kalla: Podle jmen v sestavách mi vychází buď Vsetín, nebo Litoměřice.
Miroslav Mach: Myslím si, že do baráže dojde Vsetín. Poženou ho diváci, což je u nich ohromná síla.  
Jan Neliba: Bude to podle mne Vsetín. S jejich fanoušky za zády stoupne jejich výkon. Navíc vím, že Vsetínští ambice postoupit do extraligy mají.
Jiří Kuchler: Mně to vychází na Litoměřice nebo Vsetín.
Jan Kruliš: Favorizuji Litoměřice. Suverénně ovládli základní část sezony. Ale je otázkou, jak bude současný tým, složený převážně z hráčů, kteří Litoměřicím nepatří, chtít tu extraligu vybojovat. Vždyť spousta z nich už může mít extraligovou jistotu nebo příslib v jiných klubech... V tom vidím pro Rytíře výhodu, kdyby se měli střetnout s Litoměřicemi. Velkým favoritem na postup do baráže je také Vsetín. A s tím už by Kladno mělo velký problém! Lidi už můžou v úplné síle chodit na stadiony, což v případě Vsetína je velmi silná zbraň. Ti jsou tu jejich halu schopni „zbourat“. Nesmíme ani zapomenout na skutečnost, že sestoupil Zlín, který je kousek od Vsetína. V té oblasti je najednou klub, který tam může extraligu vrátit. Sehnat sponzory i hráče s extraligovými zkušenostmi nebude pro Vsetín problém. Navíc Rytíři přes měsíc, do začátku baráže, nesehrají žádný pořádný zápas a naskočí až proti rozjetému vítězi play off. Nebudou soupeře znát, což je také velký problém. Vzpomínám si, jak jsme před necelými dvaceti roky v baráži podcenili Liberec. Bezejmenný tým, který se proti nám vyšponoval k neuvěřitelnému výkonu. Mnozí z těch hráčů už ho nikdy ve své kariéře nezopakovali... Na to si Kladno musí dát velký pozor!

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí