Je Rus, hraje v obraně za Rytíře a politiku jsme do našeho rozhovoru nemíchali. Ostatně, obyčejní lidé za šílené činy svých potentátů nemohou a navíc, Zacharův děda byl Ukrajinec... A jestliže se o mnohých Rusech říká, že se chovají nadřazeně, pak tenhle je extra světlou výjimkou. 

Rytířům se nepovedla sezona, čeká je baráž, a teď jste dvakrát v přípravě neporazili prvoligový Kolín. Jste spokojený s tím jakou hru, jako tým, předvádíte?
Máme navíc, ale zatím tak nehrajeme. V obraně to není tak špatné jako směrem dopředu. Dáváme málo gólů. To se určitě změní, až začne baráž.

Věříte, že se po čtyřicet dnů trvající pauze přinutíte hrát o život?
Musíme! Neznám sílu Vsetína ani Jihlavy, ale my jsme extraliga, na nás nemůžou stačit. Na druhou stranu je pravda, že takhle dlouhou sezonu zažívám poprvé. Nejpozději jsme končili v polovině dubna...

V soukromém životě na Kladně se musíte v téhle herní pauze asi nudit. Na hotelu Sletiště žijete sám, proč s sebou nemáte partnerku?
Jsem rozvedený, a přestože jsme spolu opět nějaký čas žili, už spolu nejsme, proto jsem v Kladně sám. Ale nestěžuji si. Beru to normálně. Není mi smutno. Občas se jdu projít, jedu do Prahy, většinu volného času trávím na hotelu, dívám se na televizi nebo sleduji internet.

Vyhledáváte krajany na Kladně nebo v Praze?
Nevyhledávám je ani nikoho neznám. Vím, že jeden Rus hraje za Spartu, ale nejsme přátelé, nevoláme si.

Nechodíte se v Kladně někam bavit?
Na diskotéky se mi nechce a spoluhráči si po tréninku jdou každý po svém. Ale parta v kabině jsme výborná, tam není nejmenší problém.

Zvykl jste si na českou stravu?
Je v mnohém kvalitnější než ruská. Hlavně maso a jídla z něj máte lepší. A v restauraci hotelu Sletiště vaří skvěle!

Zůstal byste další sezonu, kdyby vám klub nabídl novou smlouvu?
Rád a o penězích to určitě není. Na Kladně se mi líbí.

Jan Murárik
Foto: rytirikladno.cz