Hokejový agent Zídek: Hráčský trh se mezi Ruskem a Čechy vrátí k normálu rok po konfliktu

V Česku se nejvíce proslavil zprostředkováním přestupu Jaromíra Jágra do ruského Omsku. Od té doby je hokejový agent Jaroslav Zídek vnímám jako specialista na rusko české hokejové přesuny. Minulý týden jsme jej v Kladně potkali na utkání Rytířů s Kolínem, při němž sledoval svého svěřence Rusa Arzamasceva.

Ustrnuly hokejové transfery mezi oběma zeměmi nebo se omezení kvůli válečnému stavu na Ukrajině tohoto sportu výrazně nedotklo?
Dotklo, v téhle době se přestupy nekonají. V Česku se ruským hráčům přestaly vystavovat víza a již vystavená se zatím neprodlužují. Dohrají soutěž a musejí hned odletět. V Rusku jsou teď naši hráči vesměs napadáni, že jsou tam jen kvůli penězům. Po psychické stránce je současnost pro hokejisty obou zemí náročná. Podle mne po ukončení konfliktu na Ukrajině potrvá tak rok, než se vše vrátí do starých kolejí.

V Kladně máte obránce Arzamasceva. Zůstane u Rytířů?
Jeví se dobře, ale musí na ledě více máknout a shodit pět kilo (směje se). Pak by podle trenérů byl vynikající. Zájem o něj je v Rusku.

Nám v rozhovoru uvedl, že je v Kladně spokojený. Tím vám ulehčí jednání s klubem...
To je pravda (usmívá se). A je to zvláštní, protože on se anglicky ani česky nedomluví, za něj mluví ruce a nohy, přesto chce v Kladně zůstat. Opravdu se mu tu líbí.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí