Jiří Veber: Ve vší úctě k Jihlavě, Kladno extraligu udrží

V neděli začíná pro hokejové Kladno nejdůležitější část sezony. V Chomutově se v prvním utkání baráže střetne s jihlavskou Duklou (16.00 hod.). Bývalý kladenský hráč a naposled trenér pražské Slavie Jiří Veber zná soupeře rytířů ze vzájemných utkání a čtenářům Vašeho Kladna nabízí svůj pohled na sílu obou soupeřů.

Tak tedy, Jihlava nebo Kladno?
Ve vší úctě k Jihlavě, Kladno extraligu udrží. Myslím si, že Kladno by ve stejné pozici bylo favoritem proti jakémukoli mančaftu z první ligy.

Jihlava bývala pro rytíře v těchto zápasech hrozbou. V současné době už takovou sílu k vyřazení Kladna nemá?
Netvrdím, že nemá. Jen beru v potaz způsob její hry, která je založená na vynikajícím gólmanovi. Ale Kladno má výborné gólmany dva, hraje dobře dozadu a poslední zápasy v extralize hrálo dobře. Jde o to, aby se co nejdříve rytíři dostali do herní praxe.

Co se podle vás bude dít v hlavách kladenských hráčů, když se v neděli, po čtyřicetidenní herní pauze, budou muset najednou dostat do mistrovského utkání?
Netuším, co s nimi pauza udělá. Dukla je rozehraná, od úterý, kdy do baráže postoupila, je odpočatá. Kladno bude natěšené, Jihlava nabuzená. V hlavách se rytíři do zápasového módu dostanou rychle.

Jan Murárik
Foto: HC Slavia Praha

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí