Rytíři Kladno vs. Dukla Jihlava 4:1 (0:1, 2:0, 2:0). Kladno v barážové sérii o extraligu vede 2:0 na zápasy. Série končí po čtyřech vyhraných utkání. 

Jihlava si ze včerejší porážky vzala ponaučení. Více pozornosti věnovala hře dozadu včetně gólmana Žukova, který si tentokrát hlídal prostor mezi betony. Alespoň první třetinu… Rytíři si v úvodní periodě nevěděli rady, jak dostat puk do brány.
Kouzlo neprůstřelnosti Žukova zmizelo Keharovým nahozením před bránu a následnou Babkovu tečí. Od toho okamžiku jako kdyby rytíři otevřeli dveře k vítězství dokořán. Minutku nato se totiž z vrcholu kruhu trefil Kubík a „vojáky“ dorazil Wood. Ovšem jeho gól posléze rozhodčí odvolali kvůli faulu na brankáře. Na druhé straně Skořepa zazvonil na Bowovu tyč.
Kladno v téhle sérii předvádí dokonalou hru v oslabení. Stejně jako včera v něm skóroval Filip a vzal to jako přes kopírák. Rytíři se osvobodili vyhozením na svého útočníka, ten se rozjel do sóla, zmátl Žukova pohybem ramen a puk mu poslal mezi betony. Podíváte-li se na oba góly přes server onlajny.cz, může to ve vás vyvolat pocit „deža ví“. Ten samý pocit museli mít jihlavští hráči, když jejih trenér odvolal brankáře a rytíři skórovali do prázdné brány. 
Třetí utkání je na programu ve čtvrtek, kdy se baráž stěhuje na led Jihlavy (17.30 hod.).

Branky a nahrávky: 25. Babka, 26. A. Kubík (Baránek), 47. Filip (K. Wood), 59. Dotchin – 4. P. Čermák
Rytíři Kladno: Bow (Janus) – Arzamascev, Dotchin, K. Wood, Ticháček, Baránek, Kehar, J. Suchánek – Hlava, Plekanec, A. Kubík – Melka, Zikmund, Pytlík – M. Beran, M. Indrák, Jágr – Machala, Filip, Babka.
HC Dukla Jihlava: Žukov (A. Wolf) – L. Mareš, Bilčík, Dundáček, Kachyňa, Eliáš, Kowalczyk, Valenta – T. Havránek, Skořepa, Čachotský – Helt, M. Zadražil, T. Harkabus – Vítězslav Brož, Menšík, F. Seman – P. Čermák, M. Juda, Cachnín.

Jan Murárik
Foto: rytirikladno.cz