Jakub Suchánek: Nemyslím si, že nás Jihlava doma zaskočí něčím novým

První duel s jihlavskou Duklou prožil v roli diváka, druhého se zúčastnil přímo ve hře. Obránce Rytířů Jakub Suchánek pro Vaše Kladno hodnotí vedení svého týmu v sérii a hovoří o možném vývoji následujících dvou zápasů na Vysočině.

Obě domácí utkání jste Duklu nechali jít do vedení, abyste vzápětí ukázali svou sílu a výhru jasně strhli na svou stranu. Proč jste připustili takový vývoj duelů?
V prvním zápase byl na nás znát menší ostych i zdravá nervozita. Přeci jen jsme čtyřicet dnů nehráli. První zápas a výhra v něm je důležitá. Kdyby se to nepovedlo, zbytečně bychom si baráž zkomplikovali. V druhém jsme hráli, co umíme, a dobrý start je za námi. Házíme to za hlavu a myslíme na další výhru (usmívá se).

Způsob, jakým jste soupeře přehráli v rozhodujících momentech, nesvědčí právě o extraligových kvalitách Dukly...
Ve vší úctě k hráčům Jihlavy, většina jejího mužstva nemá potřebné zkušenosti s extraligovým hokejem. Ale Dukla disponuje výbornými mladými hokejisty, odchovanci, kteří před sebou mají slibnou budoucnost. V mladých hráčích má Jihlava velký potenciál.

Udivilo vás, jak vám soupeř v některých situacích usnadnil střelbu branek? Například při vašem oslabení nebo při odvolání gólmana?
My jsme také dostali gól při početní převaze (usmívá se). U nás máme na takové góly specialistu Matyáše Filipa. V tom je hodně nebezpečný. Mám pocit, že to nejsou jeho první góly v oslabení! A výměna brankáře za hráče v poli když jsme vedli? Záleží na tom, co tím jejich trenér sledoval. Jestli jim to fungovalo v Chance lize a pak v play off a vsadili na hru bez gólmana i proti extraligovému týmu, to je jejich risk. To nemůžu posoudit.

Ukáže Dukla zítra doma ve třetím zápase něco překvapivého nebo ji máte přečtenou a nemůže vás překvapit?
Každý zápas je jiný, ale v první řadě to musí být především o nás. Všechny zápasy musíme mít v režii. Nemyslím si, že by přišli s něčím úplně novým, co by nás zaskočilo. Mohli by změnit sestavu, ale proč by to dělali, když v žádné herní situaci vyloženě nepropadli... Nová pro nás bude atmosféra na jihlavském stadionu, což je silná zbraň Dukly.

V pátek může v případě vašich dvou dalších výher série skončit. Kam pojedete v sobotu na dovolenou?
Nechci, jak se říká, tahat čerta za ocas (směje se), ale doufám, že v sobotu se budu probouzet z kocoviny...

Jan Murárik
Foto: Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí