Adam Kubík: S Plekym fungovala hokejová chemie

V extralize roky nikdo nenastřílel v dresu rytířů tolik branek jako Adam Kubík (23). Pro Kladno je výhrou, že tenhle mladý snajpr zůstává Rytířem i další sezonu.

Když vám bylo osmnáct, vynášela média váš talent do nebes. Když porovnáte rok 2016 s právě uplynulou sezonou, v čem jste stejný, v čem jiný?
Logicky jsem celkově hokejově vyspěl. Zkusil jsem mezitím hokejovou kariéru v jiném klubu a jsem rád, že jsem dostal opět v Kladně důvěru od trenérů. Mohl jsem jim to vrátit a splatit klubu, co pro mne udělal.

A v čem jste stejný?
Chuť udělat pro svůj hráčský růst maximum. Tehdy jsem si zájem médií užíval, bylo to pro mne něco nového.

Stojí za vaší nejúspěšnější sezonou hlavně spolupráce s Tomášem Plekancem v jednom útoku?
Stoprocentně. Řešíme spolu sebemenší detail na hřišti. Pleky mi řekne, kde a kdy mám při hře být a ono to skvěle funguje. Tomáš je navíc suprový člověk. Našli jsme mezi sebou hokejovou chemii.

Hrnou se na vás nabídky z jiných klubů?
Nic takového se neděje, protože všichni vědí, že Kladno uplatnilo opci a nepustí mě. Jsem rád, soustředím se na další sezonu, která doufám bude pro celý tým úspěšná. Věřím, že Tomáš bude pokračovat. Je to nejdůležitější článek mužstva.

Neočekával jste v skrytu duše nominaci na přátelské utkání reprezentace?
Neočekával. Stojím nohama pevně na zemi. Jsem mladý, a když se mi povede příští sezona, třeba s tím přijde i pozvánka do reprezentace. Uvidíme (usmívá se).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí