Matěj Pekr: Na návrat do Kladna jsem připravený

V neděli měl přijet zpátky do Kladna, ale Rytíři mu pobyt na Vysočině prodloužili. Hokejový útočník Matěj Pekr (28) tak až do odvolání, nejpozději do posledního ledna, zůstává hráčem Třebíče, kam odešel na sklonku loňského roku. Od té doby nastřílel ve WSM lize šest branek a na dalších šest přihrál. To vše stihnul za dvanáct zápasů. 

Proč jste se v neděli, tedy patnáctého ledna, v termínu, ve kterém jste původně měl dorazit zpátky k Rytířům, nepřijel?
Domluvili jsme se s trenérem Pavlem Paterou, že ještě v Třebíči chvíli zůstanu. Do konce ledna bych se ale do Kladna už vrátit měl. Může to být i dřív, třeba okamžitě, kdyby se někdo zranil. Taková je dohoda. 

Dvanáct kanadských bodů ve dvanácti zápasech, to je velmi dobrá statistika…
Je vidět, že mi měsíční anabáze v Třebíči pomohla (usmívá se). Ale kdybych některé další šance proměnil, mohl jsem mít ještě lepší statistiku a my třeba mohli mít nějakou výhru navíc… Prostě je vždycky co zlepšovat. Snad jsem i tak Třebíči pomohl. Psychicky a hokejově se cítím dobře. 

Jak jste vytěžovaný?
Nemůžu si vůbec stěžovat. Hraju v první lajně, chodím na přesilovky ve dvou pětkách. Ale i kdybych hrál druhou nebo třetí lajnu, tak by mi to nevadilo, když budu dostatečně vytěžovaný v těch nejdůležitějších momentech zápasu, v početní převaze a v posledních minutách.

Jak je na tom Třebíč s kvalitou kádru?
Několik hráčů odešlo do brněnské Komety, takže lepíme sestavu. Přeju si, aby Třebíč skončila po základní části v tabulce do šestého místa, na což podle mě má. Snad se jí povede první část play off a pak je to i o štěstí. 

Jan Murárik

Foto: www.hstrebic.cz

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí