Rytíři si u kališníků spravili reputaci

Podobně jako naposledy v Benátkách, také v Litoměřicích vyhráli hokejoví Rytíři především zásluhou proměněných přesilových her. Stadion Litoměřice – Rytíři Kladno 1:4 (1:1, 0:1, 0:2). 

Jako když se dívají na střelnici, tak si museli připadat fanoušci Kladna v hledišti kališníků. Až nezvykle mnoho střel totiž vyslala na branky obě mužstva. Zvláště u hostů tahle aktivita příjemně překvapila. Ovšem první se za záda brankáře trefili v přesilové hře Litoměřičtí. Rytíři o několik minut poté rovněž v početní převaze srovnali. Gól si připsal Machač, který se tímhle zásahem trefil proti domácím v sezoně už počtvrté.

Oboustranně aktivní hokej pokračoval i po návratu mužstev z kabin. Tentokrát šli do vedení Kladenští. Sice gól nevstřelili přesně v přesilovce, ale když puk přešel brankovou lajnu, byl domácí hráč na ledě jen pár vteřin. 

V posledním dějství potvrdil hned na jeho začátku Machač pověst hokejového kata kališníků, najel si v útočném pásmu parádně na Tonovu přihrávku a svým celkově pátým gólem do jejich sítě zvýšil náskok Rytířů. A když druhou trefu v zápase přidal i Tůma, napravili Kladenští pokažený dojem z domácí porážky s Havířovem. V sobotu jedou opět ven, tentokrát na led Slavie (15.00 h.). 

Branky a nahrávky: 11. J. Šulc (Pavlas, Jaroslav Kalla) – 15. Machač (Ton, D. Růžička), 33. Tůma (Jánský), 42. Machač (Ton, Ulrych), 58. Tůma (Burger, J. Kloz)

HC Stadion Litoměřice: J. Pavelka (Šindelář) – Havránek, Šulc, Smetana, Pavlas, Piegl, Barák, Bažant – Procházka, Nedvídek, M. Ondráček – Kalla, Miškář, Valášek – Kopta, R. Pilař, Loskot – Švagrovský, Hanták, Zajan – Veselý.

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – Drtina, Hořava, Zelingr, Růžička, Ulrych, Ptáček, Repe – Kloz, Burger, Tůma – Strnad, Přikryl, Jánský – Tenkrát, Machač, Ton – Cetkovský, Kubík, Gratton.

Diváků: 1120

Jan Murárik

tabulelitak


Počasí Kladno

Předpověď počasí