Jihlavský Bilčík: Gratton má zkušenosti a prát se opravdu umí. Odvety se ale nebojím!

Pondělní utkání mezi Kladnem a Jihlavou nabídlo opravdu mnoho atraktivních momentů. Mezi hlavní z nich patří dlouho očekávaná bitka obávaného rváče Joshe Grattona. Odvážlivcem z jihlavského týmu byl Vlastimil Bilčík. Ten se zvučného jména nezalekl a po jednom z ostrých střetů na svého spoluhráče neváhal a pustil se do pěstní výměny. Jak sám ale po zápase přiznal, Gratton měl jasně navrch.

Co vás vlastně k bitce s Joshem Grattonem přimělo?
On mu tam Jirka Říha od nás z týmu dal krásný bodyček , a to ho nastartovalo. Začal tam lítat jako blázen a po druhém zákroku na našeho hráče už toho bylo dost, tak jsem po něm šel a rozdali jsme si to.

Jak sám říkáte, šlo tedy hlavně o pomstu svých spoluhráčů?
Jasně, že ano. Jak jsem říkal, lítal tam a dohrával naše kluky. Takhle by to dělal celý zápas, takže si myslím, že tohle řešení bylo určitě na místě.

Byl jste na rvačku předem připravený, nebo šlo o momentální rozhodnutí?
Připravený jsem nebyl, bylo to spontánní. Viděl jsem, jak tam u mantinelu trefil jednoho z beků, tak jsem přijel. Shodili jsme rukavice a porvali se.

Vnímal jsme v tu chvíli proti komu se stavíte?
Určitě jsem věděl, kdo to je a znám ho. Vím, že hrál v NHL nebo KHL za Čechov. Viděl jsem jeho rvačky s Davidem Kočím. Na jeho straně tak byly velké zkušenosti.

Máte v týmu roli rváče, a pokud na to přijde, shodíte rukavice právě vy?
To ne, tak to není. Když to přijde, tak to přijde. Že bych přímo podobné situace vyhledával, to se říct nedá. Pokud na to ale dojde, nebojím se.

Bitku jste ustál až do samého konce. Jste se sebou spokojený?
Hodnotím to tak, že měl určitě navrch. Je vidět, že ty zkušenosti má a rvačky prostě umí. Já jsem ale rád, že jsem nepadnul na zem a hlavně, že jsem to takhle ustál.

Co na vaše obětavé gesto vůči týmu řekli v kabině spoluhráči?
Byli rádi a nějaké pochvaly tam určitě byly (směje se).

Dá se očekávat, že na sebe oba týmy narazí i v play off, můžeme se těšit i na odvetu?
No, to ještě uvidíme. Myslím, že teď určitě bude vědět, že se ho nebojím a nemám problém shodit rukavice. Možná tam od něj tedy nějaký náznak bude. Ale uvidíme, zatím nevím.

Po vašem vyloučení a zranění jednoho z obránců Jihlavě mnoho obránců nezbylo. Mělo to vliv na vývoj zápasu?
Kluci zbytek zápasu dohrávali na pět obránců. Jeden další bek od nás hrál původně v útoku, takže se potom jenom stáhl dozadu a hráli tak normálně na šest obránců. V tom tedy asi žádný problém nebyl.  

Matouš Soukup

Foto: Dukla Jihlava


Počasí Kladno

Předpověď počasí