Trenér Patera: Veber s Havelkou zvládli zápas dobře

Naštvání z porážky s Přerovem jen těžko skrýval. Přesto se trenér Pavel Patera dokázal po zápase i usmát. To když přišla řeč na debutanty v sestavě Rytířů.

Jak si obránci Dominik Havelka a Václav Veber vedli?
Mladí zvládli zápas dobře a tihle dva obzvlášť. Budou s námi dál trénovat a uvidíme, jestli se do konce základní části ještě v sestavě objeví.

Neměl jste obavy, jak náhlou nominaci zvládnou psychicky?
Vyložené obavy jsem neměl. Chodím se na zápasy juniorky dívat celou sezonu, takže jsem si byl jistý, že ligový zápas za nás zvládnou. Oba jsou to dobří šikovní hráči. Havelka patří po technické stránce k nejlepším bekům juniorské extraligy. Veber je zase výborně fyzicky stavěný.

Jeho otec, Jiří Veber, mistr světa, asistent trenéra ve Spartě a bývalý hráč Kladna, si přesto myslí, že by měl ještě trochu přidat...
To je dobře, že to říká. Pravda je, že všichni mladí musí ještě přidat. Mají před sebou dobrou budoucnost, nesmí ale na sobě přestat pracovat.

Vy jste s Jirkou Veberem hrál. Dají se ti dva porovnat?
Na to nemůžu odpovědět, s Jirkou jsem nehrál, když byl ve Václavově věku (usmívá se).

Současná kladenská juniorka, to jsou obrovští bojovníci. Máte kromě těchto hráčů, Stahla, Kesziho, Zelingra či Kubíka, ještě nějakého debutanta pro základní část WSM ligy?
Takových hráčů je tam samozřejmě dost, hlavně v útočných řadách. Nevím, jestli se na někoho ještě teď dostane, ale v létě s nimi do přípravy počítám.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí