Sólíčko Honzy Kruliše. Asi nechceme na druhé místo

Utkání s Přerovem opět ukázalo, jak nám nechutná agresivnější hokej s rychlým přístupem. Nejsme připraveni reagovat a rychlou kombinací a pohybem soupeře přečíslit. Vestoje s pukem na holi do poslední chvíle se jen dostáváme do problémů a pod tlak.

Pokud by první třetina skončla 0:5, nikdo by se nedivil. Nebýt v jednom případě i kouzelnického zákroku Hanuljaka, bylo by po zápase a člověk by nemusel mrznout na zimáku do půl deváté a doufat, že se podaří obrat. Je zvláštní, že většina hostujících mančaftů v úvodu domácích zápasů bruslí lépe než Kladno a místo našeho tlaku se většinou bráníme my! To samé včera, stačilo se podívat na začátku utkání na led v naší a soupeřově třetině. V páté minutě byla přerovská prakticky netknutá, led jako když před chvilkou vyjela rolba. První gól byl v oslabení, ok to se stane, ale moc jsem nepochopil komunikaci před druhou brankou, kdy v přesilovce u modré přišel o puk Jirka Burger, Plášek si to namířil k naší brance a místo aby ho buď Jánský dobruslil, byl od něj metr, nebo ho Drtina zakřižoval a dohrál - ve středním pásmu byl ještě před Pláškem - nechali oba Pláška v klidu, bez většího odporu, jet na branku a skórovat. Prostě chyba naprosto zbytečná.

Mrzí mě, že nám druhá příčka asi unikla. Nechci jen kritizovat, ale pokud máme po dvou třetinách na domácím ledě deset střel na soupeřovu branku, o něčem to svědčí, ale rozhodně ne o drtivém tlaku aspiranta na postup do extraligy

Včera se na ledě objevili dva nováčci v obranných řadách Havelka a Veber. Premiéru oba měli bohužel v utkání, které se moc nepovedlo, ale oba si zápas určitě užili. Havelka se v některých střídáních dostával zbytečně do nesnází vlastní vinou, především jeho první střídání bylo pro něj asi trošičku noční můra, ale stane se. Není třeba vymýšlet mega super nahrávky, od toho tam máme jiné borce, stačí dát puk prvnímu volnému hráči, ono to přijde. Přesně této hry se držel mladý Veber a počínal si velice dobře. Nebál se i přitvrdit u mantinelu, za mě dobrá premiéra, doma asi udělali s tátou Ulim Veberem dobrou předzápasovou přípravu.

H.K.


Počasí Kladno

Předpověď počasí