Rytíři jdou do play off z třetího místa

Rytíři se představili v předposledním utkání základní části WSM ligy na cizím ledě a podlehli na něm Jestřábům z Prostějova 1:2 (0:1, 0:1, 1:0). V konečném účtování před play off obsadí v tabulce třetí místo a budou do posledního kola, v pondělí, čekat, jestli na ně vyjde dnešní soupeř, či Třebíč nebo Ústí nad Labem.

Bez Kubíka, Machače, Kehara či Zelingra museli trenéři sáhnout jen po dvou juniorech, tak početně nabitou kabinu mají před play off k dispozici. Možná i proto věřilo výhře Rytířů 59 procent sázejících, kteří na tiket tento duel umístili. Radovalo se ale devatenáct procent sázkařů, kteří věřili Jestřábům.

Ti se na začátku utkání vymanili z narůstajícího tlaku Kladna a v páté minutě udeřili, když vyšachovali obranu hostí. Domácí zavřeli střední pásmo a Rytířům dovolili nebezpečnou střely jen z holí Havlůje, Cetkovského či Drtiny. 

Druhé dějství se odehrávalo prakticky ve stejném duchu. Domácí skórovali a hosté si mnoho slibných střel nevypracovali. Gratton svůj únik neproměnil a Tenkrátova dělovka vystrašila Kantora až před druhou sirénou.

V poslední třetině se konečně prosadili i hosté, když Burger rozjel útok, puk se dostal k Ptáčkovi a „starý“ harcovník našel ideálně čepel Kloze. Hosty držel v kontaktu skvělý výkon brankáře Cikánka, ovšem k vyrovnání skóre jenom to nestačilo.

Rytíři se rozloučí se základní částí pondělním utkáním na vlastním stadionu proti Českým Budějovicím (18.00 h.).

Branky a nahrávky: 5. Indra (Venkrbec, L. Luňák), 35. L. Krejčík (Martin Novák, Rudovský) (TS) – 54. J. Kloz (Ptáček)

LHK Jestřábi Prostějov: Kantor (Barvík) – Protivný, D. Kolář, Pařízek, Grebeňuk, T. Kvapil, Štindl – L. Krejčík, Rudovský, Venkrbec – L. Luňák, Matuš, Indra – Augustin, Žálčík, Švec – Hozák, Fiala, Martin Novák – Zabloudil.

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – Drtina, Hořava, Repe, Růžička, Ulrych, Ptáček, Veber – Burger, Tůma, Kloz – Strnad, Havlůj, Jánský – Ton, Tenkrát, Pekr – Cetkovský, Gratton, Redlich.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí